Lystam Famely Blues Band Cover: 200kr
Lisa Lystam Family Band - Sveriges mest bokade blues-/rootsband Nästan som från från ingenstans dök Lisa Lystam Family Band upp för några år sen och satte ner foten. Blues och rootsscenen var nu intagen med storm. LLFB har nu blivit en enormt eftertraktad akt och har spelat de flesta stora bluesfestivalerna och klubbarna i Norden, samt Tyskland. Bander har prisats utav såväl publik som kritiker för dess förmåga att ta genren ett steg längre och gjuta nytt liv i den. Återkommande beskrivs deras liveshower som en spännande, glädjespridande upplevelse där den ena kvällen aldrig är den andra lik. Musikaliskt är det något mer än bara renodlad blues, även om den rootsiga kärnan är ständigt närvarande. Lisas röst har kraft och driv, men även en känslighet som ger en musik full av reliefer. Och med sig har hon fem fantastiska herrar som lyhört lyfter fram skapelsen. 25-åriga Lisa Lystam från Mjölby kände sig direkt hemma när hon upptäckte bluesen som 19-åring. Hon har redan erhållit både Janne Rosenqvists stipendium och Åmål’s Junior Blues Prize. 2015 representerade bandet Sverige under European Blues Challenge, ("EM i Blues”) i Bryssel. En femdagars sejour på Nottodden -16, med mera…. Lisa Lystam - sång, munspel Fredrik Karlsson - gitarr Mattias Gustafsson - gitarr Johan Sund - bas Patrik Thelin - trummor ”Gänget är tajt, snyggt och självklart, rör sig främst i sitt eget material […]. Publiken ger sitt tydliga bifall.” – NT "Lisa Lystam är en utmärkt sångerska med ett brett register och en scenisk auktoritet. Som vokalist står hon i centrum men det är gruppens samlade insats som verkligen imponerar." – Svenska Dagbladet. Lisa Lystam har fått mange rosende omtaler og er spådd en lysende fremtid. Dette stjerneskuddet ble tildelt Janne Rosenkvists Minnespris 2014 – nabolandets mest prestisjetunge bluespris. Lisa Lystam kommer opprinnelig fra Mjölby, men er nå bosatt i Stockholm. Sangstemmen er varm, selvsikker og uttrykksfull, krydret med et snev av heshet. Hun har i tillegg lært seg å spille munnspill. Den unge svensken tar utgangspunkt i tradisjonell blues, og hun skaper sitt eget forfriskende, moderne uttrykk med et repertoar bestående av selvskrevne låter iblandet gamle perler fra 30-tallet og fremover. Gitaristen Fredrik Karlsson har vært hennes musikalske kompanjong en god stund. De startet som duo, og siden har et ordentlig band vokst seg til på organisk vis. Sammen med Mikael Fall opptrer de gjerne i trioformat, og en EP med navnet ”Trio – Lisa Lystam, Micke Fall och Fredrik Karlsson” ble sluppet sommeren 2013. Mikael Fall er forøvrig en høgskoleutdannet munnspiller og i november 2013 ble han verdensmester på instrumentet på World Harmonica Festival i den tyske byen Trossingen. Den nåværende bandkonstellasjonen har spilt sammen et par år og er blitt meget populære og etterspurte. ”Lisa Lystam är en utmärkt sångerska med ett brett register och en scenisk auktoritet. Som vokalist står hon i centrum men det är gruppens samlade insats som verkligen imponerar.” – Svenska Dagbladet ”Det är inte alla gånger man hoppar ur skorna, men när jag såg Lisa första gången, var det nära” – Jefferson Blues Magasin I bandet: Lisa Lystam - vokal Fredrik Karlsson - gitar Mikael Fall - munnspill Matte Gustavsson - gitar Morgan Korsmoe - bass Patrik Thelin - trommer
2017-12-01T20:00:00.0000000Z 2017-12-01T20:00:00.0000000Z
  •  
    2017-12-01T20:00:00.0000000Z
    fra 2017-12-01T20:00:00.0000000Z 2017-12-02T00:00:00.0000000Z
  •  

Sted: - Vis kart

Tidspunkt: 2017-12-01T20:00:00.0000000Z 2017-12-02T00:00:00.0000000Z

2017-12-01T20:00:00.0000000Z 2017-12-01T20:00:00.0000000Z

Lystam Famely Blues Band Cover: 200kr

Lisa Lystam Family Band - Sveriges mest bokade blues-/rootsband Nästan som från från ingenstans dök Lisa Lystam Family Band upp för några år sen och satte ner foten. Blues och rootsscenen var nu intagen med storm. LLFB har nu blivit en enormt eftertraktad akt och har spelat de flesta stora bluesfestivalerna och klubbarna i Norden, samt Tyskland. Bander har prisats utav såväl publik som kritiker för dess förmåga att ta genren ett steg längre och gjuta nytt liv i den. Återkommande beskrivs deras liveshower som en spännande, glädjespridande upplevelse där den ena kvällen aldrig är den andra lik. Musikaliskt är det något mer än bara renodlad blues, även om den rootsiga kärnan är ständigt närvarande. Lisas röst har kraft och driv, men även en känslighet som ger en musik full av reliefer. Och med sig har hon fem fantastiska herrar som lyhört lyfter fram skapelsen. 25-åriga Lisa Lystam från Mjölby kände sig direkt hemma när hon upptäckte bluesen som 19-åring. Hon har redan erhållit både Janne Rosenqvists stipendium och Åmål’s Junior Blues Prize. 2015 representerade bandet Sverige under European Blues Challenge, ("EM i Blues”) i Bryssel. En femdagars sejour på Nottodden -16, med mera…. Lisa Lystam - sång, munspel Fredrik Karlsson - gitarr Mattias Gustafsson - gitarr Johan Sund - bas Patrik Thelin - trummor ”Gänget är tajt, snyggt och självklart, rör sig främst i sitt eget material […]. Publiken ger sitt tydliga bifall.” – NT "Lisa Lystam är en utmärkt sångerska med ett brett register och en scenisk auktoritet. Som vokalist står hon i centrum men det är gruppens samlade insats som verkligen imponerar." – Svenska Dagbladet. Lisa Lystam har fått mange rosende omtaler og er spådd en lysende fremtid. Dette stjerneskuddet ble tildelt Janne Rosenkvists Minnespris 2014 – nabolandets mest prestisjetunge bluespris. Lisa Lystam kommer opprinnelig fra Mjölby, men er nå bosatt i Stockholm. Sangstemmen er varm, selvsikker og uttrykksfull, krydret med et snev av heshet. Hun har i tillegg lært seg å spille munnspill. Den unge svensken tar utgangspunkt i tradisjonell blues, og hun skaper sitt eget forfriskende, moderne uttrykk med et repertoar bestående av selvskrevne låter iblandet gamle perler fra 30-tallet og fremover. Gitaristen Fredrik Karlsson har vært hennes musikalske kompanjong en god stund. De startet som duo, og siden har et ordentlig band vokst seg til på organisk vis. Sammen med Mikael Fall opptrer de gjerne i trioformat, og en EP med navnet ”Trio – Lisa Lystam, Micke Fall och Fredrik Karlsson” ble sluppet sommeren 2013. Mikael Fall er forøvrig en høgskoleutdannet munnspiller og i november 2013 ble han verdensmester på instrumentet på World Harmonica Festival i den tyske byen Trossingen. Den nåværende bandkonstellasjonen har spilt sammen et par år og er blitt meget populære og etterspurte. ”Lisa Lystam är en utmärkt sångerska med ett brett register och en scenisk auktoritet. Som vokalist står hon i centrum men det är gruppens samlade insats som verkligen imponerar.” – Svenska Dagbladet ”Det är inte alla gånger man hoppar ur skorna, men när jag såg Lisa första gången, var det nära” – Jefferson Blues Magasin I bandet: Lisa Lystam - vokal Fredrik Karlsson - gitar Mikael Fall - munnspill Matte Gustavsson - gitar Morgan Korsmoe - bass Patrik Thelin - trommer
Vis

Oppdatert: 2018-05-18T08:35:42.0000000Z

  • FacebookEvent
Annet Innhold