Ei liste av initiativer som vil gjøre jula bedre for alle!

(Artikkelen en oppdatert med flere initiativer enn tidligere) Lista består både av lokale og nasjonale tiltak. Engasjer deg du også!
Av: - Hortenlove
Sist oppdatert: 2018-12-11T08:08:40.0000000Z


Jula er ikke like lett for alle. Heldigvis er det mye vi kan gjøre for å jevne ut forskjellene som ellers blir ekstra tydelige under høytiden. Julegavetreet på torget i Horten er et flott eksempel på dette. Her henges det opp julegaveønsker fra kommunens vanskeligstilte barn. Det har kommet inn 211 ønsker så langt i år!

100 av disse ønskene henger allerede på torget i Horten. De resterende 111 ønskene fordeles på tre andre julegavetrær;
Ett på torget i Åsgårdstrand, ett inne på Vektergården kjøpesenter og ett på Artilleriverkstedet. 
Ta med deg et ønske! Lever gaven og ønskelappen på Horten Bibliotek, og gi et barn som virkelig trenger det litt julemagi. 
(Er gavene for dyre, går det an å starte et spleiselag!)Blå Kors Horten gjør en stor innstats for å gjøre jula til en fin tid for så mange som mulig. De konsentrerer sitt arbeid rundt rusavhengige/tidligere rusavhengige og har åpent hus 4 dager i uken med frokost og middagservering. Dette er et lavtterskeltilbud, de stiller ingen spørsmål, presser seg ikke på, men er der for de som trenger dem.


På julaften holder Blå Kors åpent, serverer julemiddag, kaffe og kaker, og deler ut julegaver. 

Gjestene er voksne mennesker fra 20 årene og opp i 70 årene, med en hovedvekt på menn. Det er ikke barn og ungdom hos dem. 

Kiwi torggata har satt ut en handlevogn som de håper flere kan støtte med tørrvarer, julemat og gaver til voksne. Dette er for å hjelpe Blå Kors med den utrolig fine jobben de gjør.
Ønsker du å hjelpe? Tips til julegaver som settes stor pris på er; Sokker, undertøy, toalettartikler, sjokolade, hansker, luer osv. 

Brukt tøy tas gjerne i mot hele året, men ikke som julegaver. Husk å merke gaven med hvem den passer til og gjerne også størrelse (herre L f.eks).

Du må gjerne også dra innom med gaver. Blå Kors holder til i et eget hus rett på oppsiden av sentrumskirken og holder åpent på mandag, onsdag, torsdag og fredag fra 09:30-14:30.

Om tidspunktet ikke passer for deg kan du avtale tid ved å ta kontakt med dem på Facebook.
De tar også gjerne i mot kaker og julegodt som kan serveres, både i førjulstiden og på selveste julaften. 

Ønsker du heller å støtte Blå Kors ved å gi en pengesum, kan du gjøre det ved å vippse et beløp til 54 18 78 eller overføre det til deres gavekontonr 2450.22.03009. Ingen hever lønn hos dem, alt går til driften.


I samarbeidet med "Hjelp oss å hjelpe Vestfold" har også Kiwi Grønligata, Rema 1000 Lystlunden og de tre Menybutikkene i kommunen (Meny Åsgårdstrand, Meny Borre og Meny Horten) en handlekurv som de håper å få fyllt med varer. Varene som blir samlet inn skal deles ut som julematkurver til barnefamilier og enslige i nærområdet som ikke har økonomi til å kunne kose seg i julen. Noen forslag til varer kan være: Julegodteri, julehefter, brus, hermetikk, saft, juice, pasta, ris, sauser og ellers alt annet som tåler romtemperatur. Ønsker du å bidra med kjøle/frysevarer eller andre ting, ikke nøl med å kontakte de som jobber i butikken. Du kan også sponse en julematkurv som privatperson/bedrift eller kjøpe et gavekort hos dagligvarevutikker fra 50 kr og opp. Julematkurven blir tilpasset hver husholdning og inneholder følgende:
Julemiddag: Ribbe eller kalkun, medisterkaker, julepølse, poteter, rødkål, surkål og brun saus.
Dessert: Riskrem eller karamellpudding og rød saus eller karamellsaus.

Julefrokost: Halvstekte rundstykker, syltetøy, leverpostei, makrell i tomat, sjokoladepålegg og smør.
Til kos: Kaffe, klementiner, julekaker og litt annet godt.

I tillegg står det en kurv på Sjøsiden som man kan legge gaver i!


Lurer du på noe angående dette? Da kan du sende en melding til "Hjelp oss å hjelpe Vestfold" på Facebook, eller ringe enten Daniella på 90827351 eller Bente på 95749768!


Nå kan det i tillegg leveres julegaver til "Jul for alle" på Cafe Gul på Horten bibliotek! Husk å skrive kjønn og alder på gavene!

Jul for alle er et lavterskeltilbud til en tradisjonell julefeiring her i Horten hvor man får servert tradisjonell norsk julemat. Dette er et rusfritt arrangement som holder til i jobb-intros lokaler på selve julaften fra klokka fire og utover. Her kan man komme som man er!
Ønsker du å støtte "Jul for alle" kan du også vippse til 47355!Kirkens bymisjon jobber også for at færre skal grue seg til jul. Dette gjør de ved å dele ut middager og skape trygge steder å være for de som trenger det. Du kan også hjelpe til med dette arbeidet, enten ved å kjøpe julegaver med mening fra deres nettbutikk
(klikk her), eller ved å gi middager (klikk her). Materialene som brukes i produksjonen er overskuddsmateriale av f.eks glass, tekstil, ull, tapet. På den måten får materiale som ellers ville bli kastet et nytt liv.


Hver middag koster 40 kr. Du kan gi en middag hver måned på SMS ved å sende kodeord MIDDAG til 2490. Beløpet belastes månedlig din telefonregning og betalingen kan stoppes når du selv ønsker.

Ellers kan du også støtte Kirkens bymisjon ved å vippse et beløp til 52298 eller benytte deres kontonummer 7011 05 18593.Hvis du er ensom i jula, håper vi at du benytter deg av tilbudene som tilbys både lokalt og nasjonalt. Du kan også benytte deg av Kirkens SOS-telefontjeneste! Det er godt å vite at det alltid sitter frivillige på vakt hos dem, dag og natt, klare til å ta imot neste samtale med deg, eller andre som kjenner på ensomhet – også i julehøytiden.

Hvert døgn besvarer deres frivillige medarbeidere nærmere 500 henvendelser. Om du kan, håper vi du vil støtte dem, så de kan svare enda flere.

Dette kan gjøres ved å gi til konto: 7011 05 20067, vippse til 216000 eller sende SMS: ALLTID til 2160 for å gi 150 kr. 

Du kan også gi et fast beløp i måneden! Les mer ved å klikke her!

Vær med å glede noen som trenger det denne julen!
Ta gjerne kontakt med oss om det er flere lignende initiativer som vi ikke har fått med i denne artikkelen!

#HortenloveTilbake
Hva skjer ?