Gi det videre

Av: - Hortenlove
Sist oppdatert: 2018-02-23T06:00:08.0000000Z

En kald, mørk vintermorgen stopper en bil, utenfor allfarvei, tom for bensin.

Ikke lenge etter stanser det en ny bil og en mann kommer ut.

”Skal jeg kjøre deg til bensinstasjonen?”

Lettelse

Men da det skal begynne å fylles i kanne er det tomt for penger på konto!

Ny fortvilelse

Mannen som stanset bilen sier:

”Ikke noe stress. Jeg betaler det”

Tilbake ved bilen sier den havarerte at han må få navn og telefonnummer så han kan betale tilbake.

”Ikke tenk på det” sier mannen. ”Det var en gang en som hjalp meg da jeg var i knipe og han sa til meg at jeg skulle hjelpe noen andre som trengte det. Det viste seg å være deg. Så, du skylder ikke meg noen ting. Jeg betaler bare tilbake for det jeg fikk den gangen.

Men du må love meg å hjelpe noen som trenger din hjelp en annen gang.

Det er dette ”Gi det videre” handler om. Det handler om å hjelpe hverandre.

Og hvor enn pompøst det måtte høres ut: det handler om at du kan gjøre verden litt bedre. Det handler om å ta vekk skylappen og om å se menneskene rundt deg. Gi et smil, et kompliment, en liten tjeneste. Små ting betyr mye! En koselig kommentar kan redde en hel dag!

Disse handlingene er kanskje små hver for seg, men sammen skaper de en kraftfull kjedereaksjon av gode gjerninger.

Og plutselig en dag står du der og får din egen good will i retur, helt uventet og akkurat når du trenger det.

Men husk at det begynner med deg. Gi det videre!

Tilbake
Annet Innhold