Utstillingsåpning Bravo og Echeverria
mars 18

Utstillingsåpning Bravo og Echeverria

Vis
Velkommen til åpning av den meksikanske dobbelutstillingen med fotografier av Lola Álvarez Bravo og Alinka Echeverrìa! Lola Álvarez Bravo (1903 - 1993) er blant Mexicos mest kjente fotografer. Hun nøt friheten etter den meksikanskanske revolusjonen og utfoldet seg som fotograf fra 1925 og fremover, riktignok lenge i skyggen av sin berømte fotografmann Manuel Álvarez Bravo. Ulikt mange kvinnelige fotografer, fant Lola sine motiver ute på gata som observatør. Bravo var i kretsen rundt Frida Kahlo, Diego Riviera og Edward Weston, og hunhar fått stor betydning for fotografer etter henne. Bravo sammenstilles med Alinka Echeverrìa (1982-), født i Mexico men bosatt i England. Echeverria viser utstillingen "Veien til Tepeyac" der hun har fotografert pilegrimer i Mexico som hyller Jomfruen av Guadalupe. Men i stedet for å ta portretter av dem, har hun fotografert dem bakfra, tynget av avbildningene av jomfruen som de bærer med seg den lange veien. Ehceverrìa oppgir Bravo som ett av sine forbilder. Program: 13:00 : Alinka Echeverrìa holder foredrag i biblioteket om sitt forhold til Lola Álvarez Bravo 14:00: Åpning ved Jorge Casto-Valle K., den meksikanske ambassadøren 14:30: Omvisning i utstillingene ved seniorkurator Hanne Holm-Johnsen og Alinka Echeverrìa Fri inngang Det serveres forfriskninger
Tilbake

LIGNENDE
ARRANGEMENTER

 
 
 
 
 


Tilbake