Påskeaktiviteter på Midgard!

PÅSKEAKTIVITETER PÅ MIDGARD MANDAG-FREDAG KL. 12:00-14:00 Midgard historisk senter ønsker å gi barnefamilier opplevelser og læring i påskeferien og tilbyr en ny aktivitet for barn hver dag i påskeuka. Hver aktivitet kan gjøres separat eller gjøres som en samlet aktivitet over flere dager. Aktivitetene er kun mandag 26.- fredag 30. mars. kl.12:00-14:00. Vikingene var veldig flinke til å lage ting de trengte i hverdagen. Det måtte de jo siden det ikke fantes butikker! På Midgard kan barn lære om vikingenes håndverk og lage fine nyttige ting å ta med hjem. PROGRAM: MANDAG: Vikingenes klær hadde ikke lommer, så de måtte få med seg nødvendige småting på annen måte. Vesker og punger var da nyttige å ha! • Aktivitet: Lær å lage pung av filt. TIRSDAG: I vikingtiden ble slindring brukt for å flette tau til seil på vikingskipene eller som pyntebånd på klærne. • Aktivitet: Lær å slindre bånd med ulltråder. Det kan bli fargerike vennskapsbånd. Hvis barna var på Midgard på mandag, kan de ta med filtpungen sin og pynte den med et fint flettet bånd. ONSDAG: Vikingene likte å pynte seg! Glassperler var spesielt fint og dyrt, og bare for de rikeste. • Aktivitet: Lær å lage halssmykke av lærtråd og glassperler. Hvis barna var på Midgard på mandag, kan de ta med filtpungen sin og pynte den med lærtråden og glassperlene. TORSDAG: Dyremotiver finnes i mange av treskjæringene som vikingene laget. Spesielt vanlig var gripedyr med dyrelignende hode og armer og bein som snor seg rundt hverandre. • Aktivitet: Lag stempeltrykk av vikingmønster på papir. Hvis barna var på Midgard på mandag, kan de ta med filtpungen sin og pynte den med vikingmønster. FREDAG: Vikingene hadde sitt eget alfabet, runer. De skrev gjerne på steiner når de skulle fortelle noe viktig. • Aktivitet: Lær runealfabetet og lag samtidig et runesmykke på tremedaljong. TIDSPUNKT: Kl. 12.00-14.00 INNGANGSBILLETT: 50 kr pr barn Barna får ta med seg hjem de fine tingene de lager!
Av: - Hortenlove
Sist oppdatert: 2018-05-18T08:37:46.0000000+00:00
Birkelyveien 9, 3184 Horten, Norway

25 . mars
klokken
2018-03-25T10:00:00.0000000Z til 2018-03-30T12:00:00.0000000Z
Tilbake
Annet Innhold