Efta-blues 21 april med Ron Davis Group

Ron is singing the blues and soul like it’s supposed to be sung - from the heart :) Ronald Davis ble født inn i en aktiv musikalsk familie i Washington, D.C., og fikk sin første gitar som syvåring. Hans musikalske karriere startet i babtistkirken i Philadelphia, og allerede 12 år gammel begynte han å synge i det velrennomerte Hollingsworth Gospel Ensemble. Kordirigenten var ingen ringere enn Claudine Clark som også var sangerinnen på den store hit-singelen "Party Lights" på slutten av 50-tallet. Det var hun som oppdaget Rons talent og kjærlighet for musikk og fikk ham inn i The Philadelphia Acting Academy. Der fikk Ron en plass i hennes stykke "Seven Days to Glory". Det var også gjennom Claudine Clark han fikk sin første studioerfaring i Sigma Sound Studio i Philadelphia, da han bidro på hennes innspillinger. Han fikk etterhvert musikkundervisning av Claudine sønn Bruce Clark som da var nyutdannet ved Temple University. Senere havnet også Ron på dette universitetet, og begynte å studere jazz, improvisasjon og gitar under ledelse av professor Kurt Hamon ved Temple University. Ron sier selv han er takknemlig for å ha fått være en del av blues- og gospelmiljøet i Philadelphia. Dette miljøet som har fostret så mange artister gjennom årene. I den tiden Ron var tilknyttet Morris Recording Labs fikk han jobbe med musikere i grupper som Grover Washington Jr., Patti Labelle, McFadden & Whitehead, Harold Melvin og Angel. Ron Davis Group (2018): Ron Davis Sr: Vocals and Rhythm Guitar, Bent Patey: Lead Guitar, Julian Patey: Bass, Jørn Ellingsen: Drums
Av: - Hortenlove
Sist oppdatert: 2018-05-18T08:38:18.0000000+00:00
Teatergata 2, 3187 Horten, Norway

21 . april
klokken
2018-04-21T14:30:00.0000000Z til 2018-04-21T16:30:00.0000000Z
Tilbake
Annet Innhold