Hvem er du?

Fredagsinnlegget hvor vi på en artig måte blir litt bedre kjent med ulike hortensfolk.
Av: - Hortenlove
Sist oppdatert: 2018-09-21T15:00:04.0000000Z

Navn:

Rakel Rohde Næss

Kallenavn:

Har hatt diverse kallenavn oppgjennom som har variert ut fra hvilke roller jeg har vært i, men ingen varige som jeg vet om. Kallenavn er i de fleste tilfeller en bra ting.

Alder: 45

Sivilstatus:

Kjæreste, en datter på 9 år.

Hobby / interesser:

Har fra barndommen drevet med teater, vært med i flere kor og spilt i korps. Nordpå drev jeg også med litt baskere fritidsaktiviteter som å skyte med luftgevær, være med i røde kors og ta jegerprøven. I Horten har jeg tidligere vært aktivt medlem i teatergruppen Masken i mange år, noe jeg satte stor pris på inntil familielivet overtok fokuset. Mine største fritidssyssel i dag er å oppsøke naturen i nordnorge og være i det flotte lyset, uansett årstid. Vi har stor glede i å oppsøke små industristeder og andre små samfunn i Norge. Det siste halvannet året har vi foruten Rognan (mitt hjemsted) og de «vanlige» stedene i Lofoten (hvor jeg disponerer min mor barndomshjem) vært i Odda, Rukan, Sulitjelma, Røst og Røros. På disse stedene ser man tydelig de store klasseskillene som var i samfunnet. Det er nok røttene mine som snakker til meg. Mange i min familie har kjempet for sosialistiske verdier og arbeidernes rettigheter. Fagforeningsarbeid er derfor noe jeg også har drevet mye med i ulike perioder.         

Yrke:

Førstelektor i pedagogikk ved universitetet i Sørøst-Norge 

Hvis du måtte bytte navn, hva ville du hete?

Jeg heter Rakel Kristine. Fra jeg var liten fikk jeg høre om andre navn som var aktuelle dersom det ikke hadde blitt Rakel Kristine. I mine ører var disse navnene så pass grelle at jeg aldri har klagd. Måtte jeg bytte i dag hadde jeg kanskje valgt min oldemors navn, Elerine, som jo faktisk rimer på mitt eget.  

Hvilken superkraft ville du helst hatt?

Påvirke Klimaet. Da kunne verden unngått naturkatastrofer som får katastrofale følger. Hadde også vært bra med en superkraft som kunne gjøre en krone til en million. En slags fornyet «Jesus kraft».    

Hva tar du på deg først når du kler på deg?

Morgenkåpe. Alltid morgenkåpe. 

Hvilken solfaktor bruker du?

Faktor 30

Er du A eller B- menneske?

Ingen av delene. Jeg er avhengig av en viss menge søvn. Ideelt kan jeg legge meg sent å sove lenge, eller legge meg tidlig å stå tidlig opp.

Hva er det første du sa i dag?

Min indre stemme resonnerte seg frem til hvilken dag det var og hva den skulle inneholde. Min ytre verbale stemme sa: God morgen

Hvor er det fineste stedet i Horten?

Universitetet. Kunnskap er det vakreste jeg vet. Horten begynner sakte men sikkert å se hvilken juvel som ligger og blinker ute på Bakkenteigen.

Tilbake
Annet Innhold