Planetene - Fra mytologi til science fiction // Åmot i Vinje
januar 23

Planetene - Fra mytologi til science fiction // Åmot i Vinje

Vis


  •  
    23 . januar
    klokken 2019-01-23T17:30:00.0000000Z til 2019-01-23T20:30:00.0000000Z
  •  Forestillingen Planetene – fra mytologi til science fiction, er et møte med Marinemusikken og storslått orkestermusikk i kombinasjon med akrobatikk i verdensklasse og enestående videokunst.

 

Planetene er basert på musikk av den britiske komponisten Gustav Holst. Holst inspirerte mange senere komponister, blant dem mannen bak filmmusikken til Star Wars, John Williams. Forestillingen er en helt ny måte å sette verket sammen, spille det og visualisere det på: Sammen med hele korpset fra Marinemusikken, artister fra britisk nysirkus og visuelle effekter og filmer, blir publikum med på en musikalsk romferd fra tusenvis av år tilbake, til 1900-tallets månelanding, og ikke minst til moderne tids Star Wars og fremtidens science fiction.

 

Med på forestillingen er Kongelige norske marines musikkorps, Bjarte Engeset (dirigent), Matthew Pasquet (nysirkusartist), Imogen Huzel (nysirkusartist) og David Chocron (videokunst).

 

Konserten innledes med en avdeling med elever fra Vinje kulturskule. «Folkemusikkelevane i Vinje kulturskule står for oppvarminga med vakker kveding og slåttemusikk på hardingfele. Det blir ei reise i det indre kosmos.»

 

Denne fantastiske forestillingen mottok i 2017 prisen ”YAM Awards Best large ensemble”.

Tilbake

LIGNENDE
ARRANGEMENTER

 
 
 
 
 


Tilbake