Eirik Dahl / Vestfoldguide<br/>

Eirik Dahl / Vestfoldguide

Åsgårdstrand - et idyllisk sted

Å bo i Åsgårdstrand kan være like idyllisk som du ser for deg. Den lille sjarmerende byen har flere caféer, vinstue, gallerier og restauranter i den gamle delen av byen. Det er et sjarmerende småbypreg og Åsgårdstrand er helt spesielt om sommeren, det er flere grunner til at noen restauranter har egne sommertider og at flere velger å ha sommerhus i Åsgårdsrand. Men byen er ikke bare et feriested, det er også en hverdag her.


Å bo i Åsgårdstrand


Åsgårdstrand har barneskole, eldresenter, flere barnehager og barneparker. Det er stadig besøk av klasser fra flere forskjellige skoler i hele Vestfold som oftest skal på utflukt i flotte omgivelser eller lære om kunst og kultur. Det er også et hav av turister og mennesker som velger å ta ferien i Åsgårdstrand om sommeren, som også gir arbeidsplasser og et yrende liv i sesongen. Vintertiden i Åsgårdstrand skiller seg ikke mye ut fra andre småbyer, men om det skulle bli for rolig til tider er jo mulighetene mange når dette område ligger som plommen i egget mitt i mellom Tønsberg og Horten sentrum.Gangavstand til matbutikken, shopping, fotballbanen, parken, turstien, skolen og museer mm. Her skal du ikke kaste bort tiden i transport, for avstandene er korte, selv til Horten sentrum, Skoppum, Borre eller motsatt vei til Tønsberg er avstanden kort.


Munchs ferieparadis

En idyllisk gate med sørlandsidyll og koselige hager. Det å sitte og se utover havet og ned på strandlinjen var noe som tidlig fanget Munchs interesse. Munch levde et bekymringsløst sommerliv her og var godt likt av lokalbefolkningen. i Åsgårdstand kan du besøke Munchs sommerhus, hvor han tilbrakte mye tid helt til sin død. Stedet er bevart slik det var når Munch bodde der og det er blitt en stor attraksjon hvor folk fra hele verden kommer for å se sommerhuset og flere av områdene Munch malte i Åsgårdstrand.


Pikene på broen

Bare det å spasere rundt i denne lille byen og se alle de velstelte hagene gir en deilig stemning i kroppen. Vakker og hvitmalt ligger tettbebyggelsen i Åsgårdstrand, med en befolkning på rundt 3000 fastboende. I 2010 ble Åsgårdstrand offisielt en by. Spesielt om sommeren har denne byen mye å tilby og Åsgårdstrand er en herlig blanding av båter, gallerier, syklende og badende. Det finnes bademuligheter nesten langs hele strandlinjen i sentrum av byen, og i strandsonen er det god plass til alle.Flere bruker byen som et feriested. I Åsgårdstrand finner du inspirasjon, ro og en unik stemning du kun finner akkuratt her. Rett ved småbåthavnen kan du følge med på båtlivet og nyte rolige dager på hotellet som har en fantastisk beliggenhet, eller sitte på første rad og oppleve fjorden når vinterstormene raser. 


Sommeren i Åsgårdstrand

Åsgårdstrand har en egen badepark midt i sentrum med flott sandstrand, stor gresslette og volleyballbane. Du finner også badetrapp og et stupebrett på moloen. Rett ovenfor stranden finner du Grand Hotel Åsgårdstrand og spisesteder. Ved siden av stranden ligger Åsgårdstrand gjestehavn som har åpent året rundt og har plass til 30 båter. Båtgjestene kommer tilbake år etter år med god grunn, da du får oppleve ekte Vestfold-sommer.


Se tilbakeblikk og videoen fra ÅsgårdstrandsdageneDet er stadig arrangementer i Åsgårstrand. Alt fra konserter, musikk og dans til foredrag, utstillinger og guidet tur i historiske omgivelser. Følg med på alt som skjer i Åsgårdstrand til en hver tid. Mye spennende som skjer!Tilbake
Hva skjer ?