Visitnorway

Visitnorway


Spray til Horten

Syv destinasjoner. Syv vegger. Syv fremragende stykker gatekunst. Se hvordan det gikk da Martin Whatson, en av Norges mest anerkjente gatekunstnere, tok turen til Horten med en ryggsekk full av sjablonger og spraybokser.

Av: - Hortenlove
Sist oppdatert: 2019-12-05T13:17:54.0000000Z

Martin Whatson er en av Norges mest anerkjente gatekunstnere. Hans kunstverk kan sees på massive vegger og i prestisjetunge utstillinger over hele kloden.


I 2018 og 2019 har Whatson turnert i Osloregionen for å legge farge til syv destinasjoner i nærheten av der han vokste opp. Hver vegg forteller en historie som er unik for beliggenheten.


Whatsons særegne kunstneriske stil - gråtoner som basis, blandet med en skvett livlige farger - er dominerende i alle de syv stykkene. Hva veggmaleriene formidler, varierer imidlertid. Hvis du ser nøye, forteller hver vegg en historie som er unik for plasseringen.


“Arbeidet mitt har alltid en underliggende betydning, men meldingen treffer ikke nødvendigvis deg i ansiktet. Det har en tendens til å være ganske subtil, slik at seerne kan tenke selv. Det åpner for tolkning, sier Whatson.


Det fantastiske kunstverket nede ved et av pumpehusene i Horten er tydelig inspirert av vikingtiden som spiller en sentral rolle i vår historie her i Horten. Viktigene var pionerer - nyskapende og banebrytende og denne ånden lever fremdels i Horten! Takk til Martin Whatson for et fantastik kunstverk som viser Hortens unike histore på en vegg! 

Tilbake
Hva skjer ?