Hortensforfattere med ny bok - ingen bok blir helt lik

Bli bedre kjent med Hortensforfatterene og den nye barneboken som snart gis ut

I Horten foregår det mange spennende prosjekter, og vi ønsker å kaste lys på noe av dette. Tre Hortensere har satt hodene sammen og jobber med en helt ny barnebok. En barnebok som blir unik, fordi den inviterer leseren, (barn) til å selv være med som illustratør.


Vi i Hortenlove har snakket med Lene Noss Ditmansen som forteller kort om hvordan det gikk fra det å være en idé til det å faktisk snart bli en helt spesiell barnebok. Hun og hennes venninne (Kari Franzen) som også er tekstforfatter i boken trengte hjelp til å virkeligjøre drømmen om å få publisert og trykket boken til virkelighet. "Det koster endel å få den ferdig illustrert og så trykket, siden vi gir den ut selv" sier Ditmansen.


Det ble en crowdfundingkampanje for å samle penger til å fullføre boka. Horten stiller opp og hele 21 000,- kroner er innsamlet og takket være enkeltbidrag kan det settes i gang en illustratør Chiara med flere sider i boka! Det er et stykke igjen til mål, men det skjer ting og det er ikke forsent å hjelpe til. Du får boka og fine ting i posten om du bidrar med 350,- eller mer til dette fantastiske prosjektet.


Fra en idé til snart virkelighet


Det begynte med at jeg (Lene) spurte min datter på 6 år - "Hva er en prinsesse?» i forventning om å få et langt svar om kjoler, diamanter og masse mer, men svaret kom kort og konsist: 

«Dattera til kongen!» 

Dette synes jeg var ganske artig svar og ba henne tegne denne dattera til kongen og så da at den prinsessa som dukket opp, var veldig kul og krevde en historie.


Jeg koblet på Kari Frantzen en god venninne som elsker å skrive, hun har god snert og mye humor. Både i starten og underveis i skriveprosessen har vi involvert Olivia, hun er på en måte både medforfatter og medillustratør og  hun har også stemmen i filmsnutten som vi har  til kampanjen. Hun har gitt oss mange artige vinklinger og detaljer vi ikke har kunnet finne på selv som at prinsen må kunne lage "nachos av hjerteputer» i tillegg til en god dose promp og rap.

 

Boka har mye humor og er ikke så politisk korrekt, men den røde tråden er at man er god nok som man er, Ellen - Dattera til Kongen - synes selv hun er helt fantastisk. 

 

Det blir ikke en helt tradisjonell type bok, men en barnebok med høy kvalitet som barna selv skal være med å gjøre ferdig. Det vil bli noe som skal fargelegges, noen tankebobler som skal fylles, ansiktsuttrykk som må formes osv. Dette vil bli unike bøker og den boka man fikk lov til å tegne i.


Gründer i en alder av 9 år

Kari, jeg og Olivia er alle ekte Hortensere! Chiara som vi hyrer til å illustrere er Italiensk, men har vært en samarbeidspartner i mitt firma Myk og Rar og hun kjenner byen vår godt gjennom diverse designoppdrag for ulike Hortensaktører. 

Olivia har hele veien vært en uvurderlig ressurs, både til gøyale vinklinger i historien, hvordan karakterene skal se ut og det er hennes stemme du hører i filmen. Hun har også vært på lufta hos NRK Vestfold sammen med Lene for å fortelle om boka og kronerullinga.

Kreative karakterer


Monsteret Marit er Ellens elskelige barnevakt. I tillegg til å være det snilleste monsteret i verden kan hun rape sannhetsraper som tvinger deg til å være ærlig. Uheldigvis for Leif. Ellens BFF heter Dagmar. Hun fnyser av venninnens forsøk på å skaffe seg kjæreste. Hun syntes gutter er ufordragelige, lukter tåfis og burde skyfles til månen alle som en.


Vil Ellen være dama til en fyr som er så liten at han får plass på brødskiva hennes?

Vil Marit sørge for at sannheten kommer frem?

Vil Leif bli like liten som han føler seg?

Vil Ellen og Dagmars vennskap gå opp i flammer?

Bli bedre kjent med flere av karakterene på "Dattera til Kongen" sin facebookside. 


Vi i Horten er stolte og følger spent med videre på fortsettelsen. Masse lykke til!


Se flere spennende ting som skjer i Horten her.


Tilbake