Hortenlove

Hortenlove

Velkommen til campus Vestfold!

Jon Arne er en av 5000 studenter ved

Universitetet i Sørøst-Norge campus Vestfold. Som student på campus Vestfold blir man ikke bare et nummer i rekken, som er typisk hvis man er i større klasser, sier Jon Arne.


ANNONSE


Stort studietilbud

Jon Arne er ferdig utdannet ingeniør nå i vår, men han gir seg ikke der. Til høsten går ferden videre på USN, til et nytt campus for å bli sivilingeniør. Campus Vestfold tilbyr 50 ulike studieretninger, blant annet studier som utdanner skipsoffiser, lærer, barnehagelærer, sykepleier, økonom og ingeniør. Jon Arne er i innspurten på ingeniørstudiet SMART Produktdesign (Maskiningeniør).

 

- I studiet lærer vi hvordan god produktdesign skaper funksjonelle og attraktive produkter. Maskiningeniør er det gamle navnet på det samme studiet. Visuell kommunikasjon og design er i dag en del av studiet sammen med mekanikk og dimensjonering. I tillegg blir vi drillet i fysikk og matematikk på lik linje med andre ingeniørstudier, sier han.


Tett kontakt og oppfølging av forelesere

  • Studiet har klasseromsundervisning og det gjør at vi får bedre relasjon til forelesere.
  • Studiene ved USN har god kontakt med arbeidslivet og det er tett kobling mellom teori og praksis.
  • Universitetet er flink til å tilrettelegge for bedriftsbesøk og henter inn gjesteforelesere. De er ofte fra nærmiljøet i Vestfold, og vi får god innblikk i lokal teknologiutvikling som finnes i nærområdet. Og vi ser mulighetene i arbeidslivet.


Gode jobbmuligheter

Ferdigutdannede ingeniører fra SMART Produktdesign kan jobbe innenfor en rekke bransjer. 

- Jeg opplever jobbmulighetene som mange. Alle bedrifter som jobber med produktutvikling er en potensiell arbeidsgiver. Kunnskapen vi har tilegnet oss ved USN kan vi bruke for å finne gode løsninger på aktuelle problemer, sier Jon Arne. I 2 av 3 år som student har han jobbet som studentambassadør for USN, Norges 4. største universitet. - Som studentambassadør jobber jeg for å synliggjøre USN i hele landet, fortelle om studiemulighetene og svare på spørsmål til de som skal søkere høyere utdanning. USN har ca 40 studentambassadører, som er håndplukket etter en søkeprosess, fordelt på alle åtte campusene, ca 120 bachelor- og masterutdanninger. Det er en attraktiv jobb som passer godt ved siden av studiet.

 

Studiehverdagen på campus

- Studiehverdagen er en blanding av forelesning, arbeid i labber og egenstudier og gruppearbeid. Og så er det godt med et avbrekk midt på dagen. Vi besøker ofte kantina i lunsjen, forteller han. Fritiden bruker han på Åsgårdstrand idrettsforening. - Jeg har utallige timer i breddefotballen som spiller. Horten er heldig som har såpass mange lag og flotte treningsanlegg. Dette åpner opp for mulighetene som innflyttende student til å bli med i et av de nærliggende lagene og bli kjent med Hortensere. Campus Vestfold har egen idrettshall, helsestudio og svømmehall.

 

Fortsetter på masterstudier til høsten ved USN

 - Til høsten skal jeg fortsette å studere på USN, men da Master of Science i System Engineering på campus Kongsberg. Studiet kombinerer studiene med en jobb i en høyteknologisk bedrift. Under studiet får man muligheten til å vokse inn i en rolle som ingeniør, og blir rustet til å møte industriens behov for effektivitet og bedre arbeidsmetoder. Jeg ser frem til 3 år til på skolebenken, avslutter Jon Arne.


Vi ønsker han lykke til!

 

Se fasilitetene på universitetet her:

 


USN i tall:


  • 18000 studenter
  • 65 bechelorutdanninger
  • 55 masterstudier 
  • 8 doktorgradsprogram


Se studietilbudene ved campus Vestfold

Tilbake