Borres storhetstid gjenskapes!

For fjerde gang arrangerte Midgard vikingsenter "Midgard Vikingfestival" denne helgen som var når Husfrua på Borre inviterte til to dagers festival!


I helgen våknet vikingtiden til live på Borre. Dyktige håndverkere demonstrere sine kunster, og handelsmenn

stiller forventningsfullt inn vektene sine mens de setter frem de flotteste varene de har. De besøkende får slappe av med god mat og drikke, delta på ulike aktiviteter og kose seg i de unike historiske omgivelsene.


Denne sommeren skjer det mye spennende i Horten, og et arrangement som dette skaper Hortenlove


@FotografNord

Tillatelse fra Husfrua

Festivalområdet rundt Gildehallen gir en intim og autentisk atmosfære, med kort vei til det verdenskjente gravfeltet på Borre. Borres storhetstid gjenskapes når det kommer handelsmenn, krigere, håndverkere og musikere fra fjern og nær til festival ved Gildehallen. Duften av historisk mat siver gjennom luften til lyden av eldgammel musikk, spilt på tradisjonelle instrumenter.


Dyktige håndverkere demonstrere sine kunster, og handelsmenn stiller forventningsfullt inn vektene sine mens de setter frem de flotteste varene de har. Her gjelder det å ta med nok sølv - kun de beste har fått tillatelse fra Husfrua til å sette opp boder ved den staselige Gildehallen.


Tok turen langveis fra

Familier og venner tok turen langveis fra for å oppleve den magiske stemningen på Borre. De utradsjonelle lekene, nye opplevelsene, skuespill og alt hva dagene kunne gi av den mer ekte vikingtiden som en gang var i de helt spesielle omgivelser.


@FotografNord
@FotografNord

Her er det noe for alle

Se også hva som skjer på Midgard vikingsenter ellers og opplev at vikingtiden fortsatt eksisterer. Spennende vikinglekeplass med aktiviteter for både barn og voksne, besøk husfrua ved ildstedet i Gildehallen og ta en kopp kaffe i deres kafé med utsikt utover de mystiske Borrehaugene.


Er du en bedrift som ønsker en annerledes teambuilding? En kunst- og håndverkslærer som har lyst på en ny vri på klassetimen? Lyst til å gjenskape og prøve ut litt av vikingtiden? Se hva som passer for deg/dere:


https://vestfoldmuseene.no/midgard-vikingseter/opplevelser/

 


Tilbake
Hva skjer ?