Horten by om natten.

Horten by om natten.

Det er noe med Horten

Horten er rik på kystlinje, skog, kulturminner og historie og det er korte avstander mellom opplevelser og byliv. Hos oss kan du finne deg en spennende jobb, et godt sted å bo og et interessant sted å være.


Nærhet til det meste!

Det meste er i nærheten hvis du bor i hjertet av Horten, rett ved Rådhuset og alt av byens servicetilbud. Skulle man sette merkelapper på Horten vil du få et mangfold av de sjeldne. Trivsel, lave skuldre, teknologi, innovasjon, lukten av sjø, knutepunkt, stemning, kultur, sjarmen - alle beskrivende stikkord. Området har en urban bysjarm, nærhet til alt man trenger i hverdagen og kort vei til skoler, barnehage, rekreasjonsområder og god offentlig kommunikasjon.Alltid ved kysten

Horten er byen i Vestfold som har flest badeplasser pr. innbygger, og strendene ligger virkelig som perler på en snor. Vollane, byens største og mest populære strand, ligger innen kort gangavstand. Det er også kort gangavstand ned til sjøen, båthavna, ferjekaia, Hortenskogen og du kan gå Kyststien til fots eller med sykkel hvor du kan komme deg helt til historiske og idylliske Åsgårdstrand.

Det finnes mange flotte havner i Horten

Handelssentrumet har gågate, en rekke koselige kafeer, flere spisesteder, shopping muligheter og et levende uteliv. Det er gangavstand til alle sentrumsfunksjoner som kino, flere kjøpesentre, frisører, legesenter, spa og den splitter nye videregående skolen. Et prisvinnende bygg som produserer sin egen strøm, hele Norges mest miljøfokuserte videregående skole som er verdens grønneste offentlige bygg som fikk 1.plass og Breeam Award i år!Horten Videregående Skole 

Ønsker du å utfordre golfkunnskapene kan Borre Golfbane friste med 18 hull, spektakulær utsikt og et hyggelig miljø. Gjennom mange år har Borre Golfbane vært en svært populær bane for både gjester fra andre golfklubber, faste medlemmer og nye golfere. Men det som skiller denne golfbanen fra andre er de fantastiske omgivelsene, gjennomførte arbeidet, vedlikeholdet og fasilitetene som gjør det lille ekstra og opplevelsen til en helt annen. Det er nok også noe av grunnen til at det arrangeres store turneringer akkurat her.Borre Golfbane

Et bredt aktivitetstilbud

I Hortenshallen kan man spille squash eller man kan benytte den flotte sandvolleyballbanen. Her er Lystlunden idrettsplass med Horten stadion, og flere andre flotte fotballbaner og faseliteter. Med parken som nærmeste nabo hvor det er lekeapparater, musikkpaviljong, andedam og grøntarealer kan man nyte tilværelsene. Horten kommune har lagt ned mye arbeid i å utvikle parken. Nye griller er satt ut for allemennhetens bruk - så her er det muligheter for å komme med kull, mat og pledd - og la pikniken starte i godt lag. På kveldsstid vil du kunne oppleve parkens spesielle lyssetting og en gang i året arrangeres det gratisk utekino åpent for alle.


Hortenshallen i Lystlunden med deler av parken

Utekino

Et steinkast unna ligger Horten sin store stolthet som er Kanalen som renner igjennom selveste Karljohansvern. Karljohansvern var den norske marines hovedbase, og er et storslagent militærhistorisk kulturområde. Det er nå museer, utstillinger og galleri slik at den kulturelle appetitten også blir stillet. Men i naturskjønne Karljohansvern er det også flere flotte turområder, sjøen, badestrender og kafeer.

Kanalen i Horten på Karljohansvern  
Karljohansvern verft og orlogsstasjon

Horten er mer en sjarm og idyll, her vil du finne en rekke høyteknologiske bedrifter av internasjonal karakter. På Bakkenteigen ligger Campus Vestfold som et senter for innovasjon med blant annet forsker- og teknologilinje. Campus Vestfold ligger i flotte omgivelser på Bakkenteigen mellom Horten og Tønsberg med korte avstander til alt. Her har de en stor kultursal, treningssenter med idrettshall, svømmebasseng og sandvolleybaner. Her ligger også Forskningsparken hvor du har tilgang til laboratorier og simulatorpark i verdensklasse. Du kan bo på selve campusen hvor Studentsamskipnaden tilbyr flere ulike boalternativer.


Et forslag til fremtidsplaner for campus Vestfold 


Visste du at?

Horten har over 100 forskjellige foreninger

Horten har mest sol i Norge

Vikingingene fra Horten var de mest ivrige utforskerne og beste skipsbyggerne

Horten har bedrifter som sender intelligente ubåter under vann og raketter ut i verdensrommet

Horten kalles for "festivalbyen"
Horten Kommune! Noe for deg?


Horten. Mulighetene er akkurat her.Tilbake