Foto: Roy Bjørge Photography. Bilder kan ikke brukes uten spesiell tillatelse fra rettighetsinnehaver.

Foto: Roy Bjørge Photography. Bilder kan ikke brukes uten spesiell tillatelse fra rettighetsinnehaver.

Gratis utekino, fotografiets dag og Midgardsblot!

For en helg vi har i vente, her er noe av hva du kan oppleve i Horten til helgen. Gratis utekino, konsert med Stig Gustu Larsen, Fotografiets dag med årets tema "Helt dyrisk!" og ikke minst Midgardsblot Metalfestival 2019! Det står ikke på aktiviteter og opplevelser i denne byen.


 


Gratis utekino: Bohemian Rhapsody

Horten Kino inviterer nok en gang til utekino i den flotte parken vår og denne gangen skal vi vise fantastiske Bohemian Rhapsody!Kle dere etter været og ta med noe godt å sitte på av pledd eller stoler. Vi anbefaler de som vil sitte på teppe og sette seg godt fremme for god sikt. Vi selger bestselgere fra kinokiosken og tar både kort og Vipps. Nærmeste toaletter er på parkens egne toaletter. Vi plasserer ut flaskeinnsamlere og ekstra søppelbøtter, slik at det skal bli lett å rydde opp etter seg.


19:00: Kiosken i parken åpner

21:30: Filmstart Bohemian Rhapsody.


Filmen er ferdig rundt midnatt. Se mer informasjon.  


I tillegg vil det vises noen andre korte filmer fra nærmiljøet. Blandt disse har Jobbintro en film som beskriver en ny merkevare i Horten. I filmen lanserer Jobbintro sine nye HR-tjenester under merkevaren @work. Tjenester som kan komme bedrifter i Horten og Vestfold til gode! Se filmen her:
Midgardsblot Metalfestival 2019

Midgardsblot metalfestival er en 3 dagers utendørs festival med metalmusikk og ekte vikinger på historisk grunn!

På Borre bodde og festet de norske vikingers mektige herskere, og herble de også lagt til hvile. Dette er en unik festival du ikke finner lignende noe annet sted i verden!Tusenvis av mennesker fra hele verden valfarter til Horten for å oppleve dette. 

Foto: Roy Bjørge Photography. Bilder kan ikke brukes uten spesiell tillatelse fra rettighetsinnehaver.


Denne uka blir det et yrende liv på området. Det er tid for å reise festivalen, det meste skal være på plass allerede onsdag når det inviteres til litt oppvarming – og båndpåsett. Før det hele braker løs på torsdag og det blir full rulle fra tre scener. Hortenlove har laget en video av forberedelsene og opprigging til årets store festival.

Fotografiets dag

Velkommen til fotografiets dag, en-dags-arrangement fullspekket med utstillinger, foredrag og aktiviteter, alt med en fot i foto. Preus museum samarbeider med de norske fotograforganisasjonene for å skape en dag som viser bredden i fotografiet.

"Helt dyrisk!"

Hvordan blir dyr og dyreliv tolket i fotografi av naturfotografer, dokumentarister, amatører og kunstnere? Dett blir presentere et spennende tema gjennom utstillinger, foredrag og aktiviteter! Her finner du oversikten over alle utsillingene du kan oppleve på Fotografiets dag. Her er en liten smakebit av utstillingene til helgen under årets tema "Helt dyrisk!":


Audun Rikardsen

© Audun Rikardsen


Du husker et bilde av Audun Rikardsen! Årets festivalutstiller på Fotografiets dag er biolog og fotograf. Han starter med en ide, og drives av å skulle løse det som kan virke umulig. Spesialiteten hans er splittbilder, der vi får oppleve kontrasten mellom livet over og under vann.


Les mer om utstillingen.


Juryert utstilling


© Torstein Lund Eik


Den Juryerte utstillingen er et populært innslag på Fotografiets dag. 47 utstillere viser mellom ett og ti bilder hver på en lang, sammenhengende utstillingsvegg. Dette gir fotografene mulighet til å vise mindre prosjekter, og til å møte publikum. Noen av utstillerne er gamle ringrever, mens andre er helt ferske.


Les mer om utstillingen.


Residence of Impermanence

© Christian Houge

Kunstfotograf Christian Houge (f. 1972) vil fylle en av de seks containerne på Fotografiets dag 2019. I tråd med festivalens tema «Helt dyrisk», viser han et utvalg fotografier fra den mye omtalte serien «Residence of Impermanence».


Les mer om utstillingen.


Reinsdyrenes private bilder

© Norsk institutt for naturforskning


Kameraets utvikling har gjort mye mulig og forandret mange fagfelt, som da Norsk institutt for naturforskning ønsket å forske på villreinen fra innsiden av flokken. Ni simler, fire på Hardangervidda, to i Rondane, ei i Setesdalen og to på Svalbard, fikk montert hvert sitt GPS-halsbånd med høyoppløselige kameraer, noe som ga forskerne en unik mulighet til å se villreinens hverdag.


Les mer om utstillingen.

Midway: Message from the Gyre

© Chris Jordan

Midway: Message from the Gyre er en serie med fotografier av babyalbatrossers råtnende kropper fylt med plast. Uhyggelig vakre og forferdelige på samme tid forteller bildene oss hvor sjokkerende forurenset planeten vår faktisk er og hvilke lidelser vår forsøpling påfører andre arter.


Les mer om utstillingen.


Fotografiets dag 2019 arrangeres søndag 18. august på Karljohansvern i Horten. Preus museum samarbeider med de norske fotograforganisasjonene for å skape en dag som viser bredden i fotografiet.  Velkommen! Konsert med Stig Gustu Larsen


Året startet med deltagelse i TV2 programmet The Voice, nå er Stig Gustu Larsen endelig klar for ny turné og tar turen innom Café Knut i Horten!Musikken til Stig Gustu Larsen er kjent fra blant annet Sommertoget på NRK, NRK P1, NRK P3 og TV2. På denne turnéen vil du få servert låter fra kjente og kjære artister i tillegg til Stig Gustu Larsens egne låter. Inkludert den helt ferske singelen "WE" som slippes 03.06.2019!

Få med deg en akustisk og intim konsert med låter som «Bed of Roses», «Finding Home» og «Can’t Help Falling In Love». Mellom låtene blir det historier fra veien, fra innspillingen av The Voice og livet generelt.Les også hva mer som skjer i Horten til helgen her.

Tilbake