Skal fylle veggene hver søndag i februar

Den første søndagen i februar åpner årets første separatutstilling i hovedgalleriet på Galleri Verftsporten. Her skal det skal være kunst og god stemning i hele februar. Denne måneden er det Lene Aabjørnsrød som skal vise sin kunst.

Av: - Hortenlove
Sist oppdatert: 2020-02-07T11:10:18.0000000Z

På denne utstillingen kan du få se mange flotte kunstnerverk laget av Lene Aabjørnsrød. Her vil hun hovedsaklig presentere grafikk som hun har laget den siste tiden. Hver søndag i hele februar fra 12-15 kan du se verkene hennes på separatutstillingen Galleri Verftsporten. Aabjørnsrød er oppvokst i Porsgrunn, men bor nå i Skien. Hun er utdannet adjunkt og jobber på en skole i Skien. I lærerutdanningen har hun kunst og håndverk grunnfag (Høyskolen i Telemark), men Lene har drevet med billedskaping hele livet. Silketrykk har hun fordypet seg i siden 2011, og har siden vært aktiv med produksjon, utstillinger og gallerier. Trykker bilder hos grafiker og maler Pål Gunnæs i Siljan.


Lene er opptatt av natur og det menneskelige aspektet, trær, symbolikk og det "levde liv". Hun er og opptatt av det grafiske, flater, stiliserte. Hun er fast utstilt hos både Galleri Osebro, Porsgrunn, Gallerii i Tønsberg og Galleri Brown i Sandefjord. I tillegg til dette har Lene hatt mange separatutstillinger. Hun har også vært juryert til Telemarksutstillingen 3 ganger og mottatt Telemarksutstillingens arbeidsstipend.For et litt dypere innsyn på hva Galleri Verftsporten består av har vi spurt Janet Sandø om litt mer informasjon:


"Galleri Verftsporten er et galleri på Karljohansvern. Vi er 8 kunstnere som driver dette non-profitt galleriet og vi har alle egne verksteder på huset.

Så i tillegg til å ha ha vår egen kunst som presenteres har vi en månedlig ekstern utstiller som presenteres i hovedgalleriet i 2. Etasje.Galleri Verftsporten har 3 etasjer med glasskunst av Roar Freslo og Veronics Sørem i 1. Etasje. I tillegg til hovedgalleriet i 2. Etasje så finner du også gullsmed Ingrid Firing-Hansen, tekstilkunstner Ida Kloster-Jensen og Gard Eliassen som arbeider med skinn og lær. I 3. Etasje holder tekstilkunstner Thorild Marie Instebø, fotograf Ingeborg Strøm og billedkunstner Janet Sandø-Healey til. Galleriet er åpen hver søndag kl 12-15, og alle verksteder og atelierer kan besøkes i tillegg til hovedgalleriet."

 

Galleri Verftsporten ønsker deg hjertelig velkommen til utstilling!

 

Tilbake
Hva skjer ?