Dette skjer i Horten i mars

I mars er det en del arrangementer og festligheter som skjer i Horten. Her er en liten liste over noen av høydepunktene.

Av: - Hortenlove
Sist oppdatert: 2020-03-10T13:13:59.0000000Z

Riksteatret: SULT av Knut Hamsun

Det velkjente skuespillet SULT, kommer denne måneden til Horten og Bakkenteigen Kulturhus. Knut Hamsuns klassiker er på turnè, og det er teateropplevelse som er verdt å oppleve.


Sult utkom første gang i 1890, og ble Knut Hamsuns gjennombruddsroman og et verk som samtidig innebar noe nytt i norsk litteratur. Hamsun skildrer både fysisk sult og psykisk pine hos den navnløse hovedpersonen på en måte som gjør at leseren vanskelig glemmer ham. Sult er en klassiker i litteraturhistorien som har bevart sin fascinasjonskraft også i dag. 


Les mer om arrangementet her


Kåre Conradi

Kåre Conradi har besøkt Horten mange ganger, med stor suksess. Han har gjestet Marinemusikken som solist, og sammen med Masken og Teater Ibsen har han spilt Peer Gynt på Karljohansvern. I 2019 filmet han en måned som vikinghøvdingen Orm i Netflix/Viafilms populære serie Norsemen/Vikingane.


Kåre er kjent som en strålende skuespiller og sanger med en unik evne til  tekstformidling. Dette ga ham blant annet Herman Wildenveys ærerspris i Larvik i sommer. Nå er Conradi tilbake i Bakkenteigen med en strålene opplagt jazzkvartett ledet av Spellemannsprisvinneren og gitarist Hans Mathisen.


Les mer om arrangementet her 


Du vet du kommer fra Horten - eller veit du det ...?

I år presenter i i Masken en annerledes forestilling tett på publikum. En håndfull dyktige aktører og én mann på piano skal gjennom kvelden ta deg med til kjente og ukjente sider av Horten. Hvor har det egentlig blitt av den kjente ridepisken? Er det virkelig et vikingskip som er funnet på Borre? Hvor skal vi gå når vi har blitt krenket? Er det mulig å strekke oss lengre for miljøet? Og sist men ikke minst; hvordan skal vi klare å redde en splittet by?


Bli med oss på en reise tett på Horten der vi stiller det store spørsmålet: Du vet du kommer fra Horten - eller veit du det ...?


Les mer om arrangementet her 


Ludwig van Beethoven 250 år

Det er 250 år siden en av de aller største komponistene i musikkhistorien ble født. Ludwig van Beethoven blir feiret over hele verden, og vi feirer ham med noen av hans viktigste orkesterverk.


Musikken til Beethoven vil bli fremført lenge etter at vi som lever i dag er borte. Det er de unge skal bringe kulturarven videre. Med et symfoniorkester bestående av håndplukkede unge musikere fra Norges musikkhøgskole.


Les mer om arrangementet her

Tilbake