Borrestranda - Camping og vikinghistorie

På borrestranda kan du få med deg både camping og vikinghistorie på samme sted

Av: - Hortenlove
Sist oppdatert: 2020-11-05T13:29:15.0000000Z


På Borrestranda er fantastiske muligheter for camping på Borre Familiecamping. Bare noen meter fra campingplassen ligger Borreparken og Midgard Vikingsenter. Det er et sted hvor det ligger utrolig mye historie som stammer helt tilbake til vikingtiden. På Midgard Vikingsenter er det lagt opp til å kunne lære og se hvordan denne tiden var her i Horten.


Sjekk noen av våre tips på Borrestranda her:


Borre Familiecamping

Campingplassen ligger ved sjøen mellom Horten og Åsgårdstrand, nedkjøring fra RV 19 ved Borre kirke. I sesongen fra 1. mai til 1. september er plassen betjent 24 t av hyggelig vaktpersonale.

Plassen drives av Norsk Bobil og Caravan Club avdeling Vestfold. Vi er en NBCC Top Camping-plass og gir NBCC-medlemmer hver 8. overnatting gratis. I tillegg til ca 100 faste plasser har vi ca 25 gjesteplasser med strøm og 6 campinghytter til utleie.

Vi har kiosk med enkelt vareutvalg og du kan få bestilt ferske bakervarer som leveres neste morgen.Alle gjester ønskes velkommen til våre arrangementer!


Les mer om Borre Familiecamping her


Midgard Vikingsenter

Midgard vikingsenter er Vestfolds senter for vikingtid og jobber aktivt med levende formidling, både til individer og grupper.

På Midgard vikingsenter vektlegger vi opplevelsesbasert læring for å formidle kunnskap om vikingtiden. Her skal man ikke bare kunne lese og se, men også prøve ut det man lærer om. Vi ønsker å bringe vikingtiden til live for våre besøkende!


Les mer om Midgard Vikingsenter her


Borreparken

Nedenfor Midgard vikingsenter ligger Borreparken, Nordens største samling av monumentale storhauger fra yngre jernalder. De massive gravhaugene er godt synlige i landskapet. De er tydelige monumenter over den politiske makten som fantes her på Borre for over 1.000 år siden. Før trodde man at det var én ætt, Ynglingætten, som lå begravet i haugene.


Les mer om Borreparken her

Tilbake