til top

Filmen om Åsgårdstrand

Man må ha noen regler, men jeg anbefaler alle å få svigermor i garasjen.

Jeg skulle jo begynne på Bakkenteigen, på Universitet i Sørøst-Norge som det heter i dag.

Og da trengte jeg en sommerjobb og hotellet her i Åsgårdstrand hadde behov for en lite lært servitør. Og da traff jeg Trude og første dagen ble vi faktisk sammen.

Så flyttet vi litt til Oslo da jeg begynte på idrettshøyskolen for jeg begynte ikke på Bakkenteigen da. Etter tre år flyttet vi tilbake til Åsgårdstrand og faktisk stiftet familie her. Og så har jo moren og faren din flyttet inn i garasjen. Så jeg har jo svigermor i garasjen og det fungerer helt fantastisk. Spesielt når du har barn fordi da har de noen å komme hjem til og de er engasjerte og har gjort lekser der. Så det har vært helt fantastisk. Nå er jo ungene store og har flyttet hjemmefra og da er det vi som passer på dem.

Og det er jo lett å få jobb her. Begynte på Bakkenteigen og tok en bachelor der og fikk lett jobb her etterpå. Trude var utdannet lærer og fikk jobb med en gang. Så det er jo en fordel her da. Det er ganske lett å få jobb.

Du elsker jo dugnad Terje. Ja, jeg elsker dugnad.

Der har vi jo Aasgaard Gilde. Og det er en forening der alle som vil kan melde seg inn i. Det er 130 - 140 stykker som er med nå og der har vi sosiale lag og så utvikler vi god drikke. Denne gode drikken får vi produsert på fabrikker i Norge eller Italia. VI har omsatt nå for ca. 11 - 12 millioner kroner og ti prosent av det er overskudd og er penger som går rett tilbake til byen vår. Stupetårn, utedusj ... Og så kan du tenke deg et lite korps med kanskje 12 deltakere som skal ha nye uniformer til kanskje 8-10 tusen kroner stykke. Da får de det av Åsgårdstrand. Nye fane og sånn.

Vi føler at det er et veldig lite hus, men vi bor både på innsiden og utsiden av det. Bruker det liksom på begge sider. Bygget om for enhver anledning.

Nå er vi oppe i tårnet så her har vi faktisk sjøutsikt. Vi får jo alt. Vi har sjøutsikt og vi har kveldssol. Så i Åsgårdstrand har vi alt. Sjøen, du har landet og du har sola, fine sommere og på vinteren lager vi skispor rett på utsiden av husene her. Åsgårdstrand er rett og slett et unikt sted å bo.

Er det det nye badehuset eller? Ja det er det! Det skal stå der ute. Det som er så fantastisk her er jo at vi er en badeby. Og i en badeby så bader vi hele året og da hadde det vært godt å ha et sted å dusje og kanskje sittet litt i badstuen etter et bad. Og det har vi tenkt til å bygge nå. Det har vi planer om å sette her. Da kan du sitte å se ut av badstuen rett ut her.

Når det er 4-5 varmegrader i sjøen og du stikker hodet under vann – da tenker du ikke på noe annet enn det.