fb script

Jobb i Horten

Visste du at Silicon Valley er USA´s svar på Horten?

Joda. Det stemmer det. Vi er et senter for teknologi som tiltrekker seg nyskapere fra hele verden. Rett og slett hoder som tenker at umulig ikke er noe som ikke lar seg gjøre – det har bare ikke blitt gjort før.

Flyfoto Horten Ole Kristiansen
Foto: Ole Kristiansen / Gjengangeren

Perfekt beliggenhet

At Horten ligger ved Oslofjorden er ikke bare en fordel for Hortensere som elsker å bade. Beliggenheten gjør nemlig at vi har kort vei til resten av verden.

I tillegg til sjøveien med Bastø Fosen, har Horten tett forbindelse med resten av Norge og verden gjennom både E18, tog og kort vei til Torp flyplass. I 2025 kommer en ny moderne Intercity stasjon og dobbeltspor til Oslo. Da blir det virkelig fart på sakene!

Kajakk

Enkelt å trives, både på jobb og privat

Horten er en kulturby som leverer et varierte tilbud gjennom hele året. Vi har full barnehagedekning, hyggelige naboer og korte avstander til det aller meste. Så da er det kanskje ikke så rart at bedrifter i Horten har fornøyde ansatte som trives. Vi har et stort gründernettverk og mange flotte møteplasser for næringslivet. Dette fører til gode samarbeid og inspirasjon på tvers av selskapene, og med Universitetet i Sørøst-Norge.

Kobben Logo Blå RGB

Er du gründer?

På forskningsparken på USN har vi "Kobben" – en av landets beste teknologi-inkubatorer som hjelper gründere i oppstartsfasen. En av grunnene til Kobbens suksess er nærheten til alle teknologi-bedriftene. 

Tegner du ut en oppfinnelse i Horten kan du faktisk bare kaste deg på sykkelen og få laget prototypen din hos en bedrift litt lenger ned i gata. Det er ganske unikt! Ikke rart at de virkelige store tankene blir tenkt her og at våre bedrifter leverer teknologiløsninger i verdensklasse.

Made in Horten

Bedrifter i Horten sender intelligente roboter under vann og raketter ut i verdensrommet. De leverer medisinsk utstyr som redder liv og teknologi som gjør at NASA kan gjøre nøyaktige målinger på Mars – blant annet. Sånne utfordringer passer oss midt i blinken. Innovasjon har nemlig vært en del av Hortenskulturen siden vikingtiden. Vi er stolte av hva vi får til i Horten og av alle de spennende bedriftene våre. «Made in Horten» er en serie filmer hvor du blir bedre kjent med noen av dem.
RIB I Havna

Umiddelbar nærhet til Oslofjorden

«Sjøen er vårt viktigste laboratorium. Vi er hele tiden ute på fjorden og tester all teknologien vi utvikler. Det at vi holder til her i Horten, med umiddelbar nærhet til Oslofjorden, er avgjørende for oss» - Morten Nakjem, Forsvarets forskningsinstitutt FFI

Hopp i det!
Finn jobb i Horten.

Selv om vi er ledende på teknologi i Norge har vi også mange andre spennende arbeidsplasser å by på – og med korte avstander til det meste kan man vel si at du bokstavelig talt har en jobb å GÅ til.
P2 P1

Samarbeid er nøkkelen til suksess

Bedriftene i Horten samarbeider både seg imellom, med kommunen og med Universitetet i Sørøst-Norge. Noe man trygt kan kalle en skikkelig suksessoppskrift! Firmaene drar nytta av hverandres kunnskap, av universitetet og av dyktige studenter. Studentene på sin side får en fantastisk mulighet til å knytte kontakter og få nyttig erfaring fra arbeidslivet.

Karl Jørgen

Ring en Hortenser

Ønsker du å vite mer om det å jobbe i Horten eller tenker du på å starte et firma her? Ta gjerne kontakt med vår næringssjef Karl Jørgen.