til top
Tilbake

Visste du at Silicon Valley er USA´s svar på Horten?

Joda. Det stemmer det. Vi er et senter for teknologi som tiltrekker seg nyskapere fra hele verden. Rett og slett hoder som tenker at umulig ikke er noe som ikke lar seg gjøre – det har bare ikke blitt gjort før.

Hortensere er noen av landets mest utdannede. Vi troner lista i fylket og ligger på syvende plass i hele landet.

Bedrifter i Horten sender intelligente roboter under vann og raketter ut i verdensrommet. De leverer medisinsk utstyr som redder liv verden over og sensorer som gjør at NASA kan gjøre nøyaktige målinger på Mars – blant annet. Sånne utfordringer passer oss midt i blinken. Innovasjon har nemlig vært en del av Hortenskulturen siden vikingtiden.

Lyst til å jobbe i Horten?

Ledige stillinger i Horten på Finn.no

Selv om vi er ledende på teknologi i Norge har vi også mange andre spennende arbeidsplasser å by på – og med korte avstander til det meste kan man vel si at du bokstavelig talt har en jobb å GÅ til.

Fornøyde bedrifter
Fornøyde bedrifter
Foto: Ole Kristiansen / Gjengangeren

Fornøyde bedrifter

At Horten ligger ved Oslofjorden er ikke bare en fordel for Hortensere som elsker å bade. Beliggenheten gjør nemlig at vi har kort vei til resten av verden.

Havnen og nærheten til sjøen gjør byen til en attraktiv plass for bedrifter som Kongsberg Maritime, men også for statlige virksomheter som Forsvarets Forskningsinstitutt.

Umiddelbar nærhet til Oslofjorden er avgjørende for oss

«Sjøen er vårt viktigste laboratorium. Vi er hele tiden ute på fjorden og tester all teknologien vi utvikler. Det at vi holder til her i Horten, med umiddelbar nærhet til Oslofjorden, er avgjørende for oss»  - Morten Nakjem, Forsvarets forskningsinstitutt FFI

Fornøyde ansatte
Fornøyde ansatte

Fornøyde ansatte

Horten er en kulturby som leverer et varierte tilbud gjennom hele året. Vi har full barnehagedekning, hyggelige naboer og korte avstander til det aller meste. Så da er det kanskje ikke så rart at bedrifter i Horten har fornøyde ansatte som trives. Vi har et stort gründernettverk og mange flotte møteplasser for næringslivet. Dette fører til gode samarbeid og inspirasjon på tvers av selskapene, og med Universitetet i Sørøst-Norge.

 

Perfekt beliggenhet

Les om nytt dobbeltspor

I tillegg til sjøveien med Bastø Fosen, har Horten tett forbindelse med resten av Norge og verden gjennom både E18, tog og kort vei til Torp flyplass. I 2025 kommer en ny moderne Intercity stasjon og dobbeltspor til Oslo. Da blir det virkelig fart på sakene!

Ring en Hortenser!
Ring en Hortenser!

Ring en Hortenser!

Lurer du på hvordan det er å drive firma her eller er usikker på hvordan du skal gå frem? Ring en Hortenser!

Karl Jørgen tlf 975 85 864