fb script

Lilaas AS – Med øye for detaljer

Lilaas AS har mer enn 50 års erfaring med å produsere presisjonsmekanikk til de mest krevende industrier.

Lilaas AS har mer enn 50 års erfaring med å produsere presisjonsmekanikk til de mest krevende industrier.

HELT I FRONT

– Det vi er mest stolte av er å kunne levere kvalitetsprodukter til internasjonalt krevende kunder hvor vi er helt i fronten innen våre nisjer, forteller Espen Hoff, som er daglig leder i Lilaas.

Selskapet produserer små mekaniske presisjonskomponenter, som blir satt inn i et kundeprodukt eller i et eget Lilaas produkt. I Lilaas’ egne manøverhendler blir det også integrert elektronikk og programvare.

– Vi har helt siden oppstarten ligget i front når det kommer til produksjonsteknologi, og da spesielt innen mekanisk produksjon, sier Hoff.
– Etterhvert som årene har gått, har vi valgt å legge til både elektronikk og programvare for å kunne tilby et mer komplett system til kundene våre, vi er med andre ord en veldig fremtidsrettet teknologibedrift.

Produktene til Lilaas blir brukt innen forsvars-, medisinsk- og space- relatert industri. Det er likevel den maritime industrien som står for størst del av omsetningen.

– I det maritime segmentet finner du produktene våre på broen for navigasjon, forklarer Hoff.
– Men vi leverer også kontrollsystemer som blir stående i maskinrommet.

De norsk-utviklede systemene blir ofte installert på større skip, slik som supply-båter, ferjer, tankskip og cruiseskip. Selskapet satser nå også på å etablere seg tydeligere med systemer designet til yacht-industrien.

AVHENGIG AV RETT KOMPETANSE

Det internasjonale teknologimarkedet er tøft å konkurrere i, men Lilaas leverer sterke resultater år etter år. Hoff mener at medarbeidere med rett kompetanse er en av årsakene til selskapets suksess.

– Her hos oss har vi produksjonskompetanse innen maskinering og montasje samt ingeniørdisipliner som elektronikkdesign, maskindesign og programvareutvikling godt representert, forteller Hoff.
– Det er god spredning i kompetanseområdene til de som jobber her, og det er vi også helt avhengig av for å fortsette å levere kvalitetsprodukter. Nettopp derfor er Horten et flott sted å være for oss, her finnes det mange mennesker med akkurat den kompetansen Lilaas trenger. I tillegg er det også samlet mange viktige teknologibedrifter i Horten, både på kunde- og leverandørsiden vår.

I dag eksporterer Lilaas rundt 50% av produktene sine direkte. De største markedsandelene holder de i Europa, Kina og USA, og i tiden fremover ønsker selskapet å satse enda hardere:

– Vi har alltid ligget i front på teknologi. Det begynte med mekanikk, men med årene har vi lagt til både elektronikk og programvare for å kunne tilby mer komplette løsninger. Dette har gitt gode resultater, og fremover satser vi på å bli en enda sterkere aktør innen produksjonsteknologi og kontrollsystemer.