fb script

Opplev Horten

Horten er kanskje ikke en superstor by i areal, men virkelig stor når det kommer til opplevelser og kultur.

En vaskeekte kulturby

Konserter, utesteder, museer, mat, drikke, quiz, turstier, kino, sjøen, skogen og masse hyggelige folk er aldri langt unna. Horten har en egen puls hvor du faktisk kan velge mellom mye liv og total stillhet.

 

På Scenen

Punk, kammermusikk og hinderløp

Engasjement, driv og skaperkraft gjør at du kan gå fra festival til festival, fra utstillinger til danseoppvisninger og teaterforestillinger. Vi har flere festivaler i løpet av én sommer enn du kan telle på begge hender. Alt fra punk til kammermusikk. Verven ... Kanalrock … Midgardsblot ...

 

Munchs Hus
Foto: Hanne Bergby Olsen, Vestfoldmuseene

Munchs hus

I Åsgårdstrand har vi selveste Munchs hus – det eneste stedet hvor man faktisk kan se og føle hvordan Edvard Munch bodde og levde.
Når du går gjennom de trange gatene og langs stranden er det plutselig som å være i bildene hans. Det er ganske så eksklusivt.

I tillegg til Munchs eget hus er det også mulig å oppleve en digital Munch-utstilling. 

Nysgjerrig på hvordan Munch levde i Åsgårdstrand? Ta en titt her

Et sted for kreative sjeler

I alle byer finner du de menneskene som skaper. De som satser og bidrar sånn at du og jeg har det vi trenger av tilbud og muligheter – de opplevelsene som lager en by. Her møter du noen av dem som er med på å øke bypulsen.

Stolt historie

Horten har mange spennende steder å besøke. Vi har en stolt historie som vi gjerne formidler videre til deg. I samme bygning på Karljohansvern, har vi to nasjonale museer; Marinemuseet og Preus Fotomuseum.
Marinemuseet

Marinemuseet

Marinemuseet i Horten er et av verdens eldste Marinemuseer og ligger på vakre Karljohansvern. Her fortelles det om marinen og sjøforsvarets historie helt fra dansketiden, frem til i dag. Det er også mulig å besøke en ekte ubåt og en motorkanonbåt.

Preus Fotomuseum

Preus Fotomuseum

Preus fotomuseum er et skattkammer av fotografier, teknisk utstyr og fotolitteratur i en historisk bygning. 

Midgard Vikingsenter

Midgard Vikingsenter

På Borre har vi Borrehaugene – en nasjonalpark med Nord-europas største samling av monumentale gravhauger fra yngre jernalder. Her kan du gå på de store haugene, teste ut vikinglivet i autentiske omgivelser med gode veiledere fra Midgard vikingsenter.

Munchs hus

Munchs hus

I Åsgårdstrand har vi selveste Munchs hus – det eneste stedet hvor man faktisk kan se og føle hvordan Edvard Munch bodde og levde. Når du går gjennom de trange gatene og langs stranden er det plutselig som å være i bildene hans. Det er ganske så eksklusivt.

Linda

Ta kontakt

Virker alt dette for godt til å være sant, eller ønsker du å vite mer? Snakk med Linda. Hun er leder for Bakkenteigen kulturhus og kulturformidling i Horten kommune.