fb script

Norautron – Et norskt teknologieventyr

Norautron leverer teknologi og profesjonell elektronikk til industrielle virksomheter over hele verden.

Norautron leverer teknologi og profesjonell elektronikk til industrielle virksomheter over hele verden.
Selskapet har blant annet kunder innenfor maritim skipsfart, forsvar, offshore-installasjoner, romfart, lading av elbiler og overvåking av skipshavner, flyplasser m.m. – prinsipielt alt som har med industriell elektronikk å gjøre. Norautron opplever stor etterspørsel etter sine tjenester, noe som har ført til at selskapet har hatt en god økning de siste årene.

– Vi har vokst fra å være en liten norsk aktør som omsatte for 15 millioner i 1989 til å ha passert
milliarden i 2015. Tar vi med de øvrige selskapene våre i Embron Group, har vi faktisk passert 1,7
milliarder. Det er vi rimelig stolte av å ha fått til her fra basen vår i Horten, sier Øyvind Sedivy, adm. dir. i Norautron AS.

VIKTIG NÆRINGSKLYNGE

Beliggenheten i Horten er viktig for Norautron. For i marinebyen er det en rekke ledende teknologibedrifter, i tillegg til Universitetet i Sørøst-Norge med ingeniørutdanning. Det gir seg utslag i et fantastisk miljø innenfor teknologi og elektronikk, slik at Norautron har tilgang til både kompetanse og samarbeidspartnere rett utenfor porten sin.

– Vi har en industriklynge i Horten som er helt unik. Fullt på høyde med Kongsberg og Trondheim. I tillegg har vi en fantastisk beliggenhet, noe som gjør at veldig mange ønsker å bosette seg her på solkysten hos oss. Her får folk gode bokvaliteter samtidig som de kan jobbe med det de brenner for. Det er viktige faktorer for at vi har lykkes så godt, forteller Sedivy.

SPÅR VIDERE VEKST

I Asia er Norautron store innen skipsfart, i USA er selskapet en viktig leverandør til medical- og automasjonsindustrien og i Europa er firmaet tungt inne i en rekke ulike bransjer, fra romfart til under havet. Helt fra 6000 meter under havoverflaten til langt ute i verdensrommet finner vi Norautrons produkter. Og skal vi tro Sedivy, ser vi foreløpig ingen ende på veksten til selskapet.

– Avansert elektronikk er kommet for å bli. Komponentene blir riktignok mindre og mindre, men de øker voldsomt i antall. Vi opplever at våre produkter implementeres og blir brukt til stadig nye applikasjoner og formål, så vi ser lyst på fremtiden. Men skal vi henge med internasjonalt fremover, må vi ha fokus på å være både konkurransedyktige og innovative, og det skal vi absolutt fortsette med, avslutter Sedivy.