til top

Filmen om Karljohansvern

Vi var helt klare på at det var Karljohansvern vi ville til.

Det vi så etter som gjorde at vi hadde veldig lyst til å bo her var jo kombinasjonen av følelsen av å bo i en kjempestor park, det er ekstremt vakkert, kort til sjøen, kort til byen og så elsket vi disse gamle fredede byggene.

So what´s not to like?

Jeg tenker jo det at Karljohansvern er det som gjør Horten til en veldig spesiell by.

Så er det den kombinasjonen av den ekstreme stillheten når du går ut om kvelden, når du ikke hører noe og så er det sånn nesten hvilken som helst lørdag eller søndag hvis du er på tur så skjer det noe. Enten på garasjetorget eller på et av museene eller en konsert.

Det er på en måte kombinasjonen av veldig ro og mye liv. Og så er det ti min å gå inn til byen. Dette er jo et sånt sted hvor du kan ta på deg morgenkåpen hjemme og gå ned å bade både sommer og vinter. Og så møter du naboer som også kommer tuslende i morgenkåpen over gresset. Og en typisk en fin forsommermorgen, en lørdag møter mange naboer som er nede og tar morgenbad og drikker kaffe på stranda. Så jeg tenker at det er et sted man kan flytte til uten å kjenne noen og så kommer du til å bli kjent med noen.  Og de som bor der, de vil ønske deg velkommen. Og det synes jeg er helt unikt med Horten.

Jeg sa det forleden, vi hadde vært hos foreldrene mine en tur og kjørte hjemover, så fikk jeg den følelsen da vi kjørte gjennom byen at ... nå kjører jeg hjem.

 

Du får båtplass på dagen om du har lyst på det. Det er ikke noe selvfølge der hvor jeg kommer fra. Vi kjøpte båt og så ringte vi på vei ned og sa at nå trenger vi båtplass og så stod den klar da vi kom ned.

Vi sykler mye. Glad i å sykle, glad i å gå på tur. Ta middagen på stranda eller ettermiddagsstunder på stranda. At det er 200 meter så sitter du og ser ut på Oslofjorden på en vakker strand. Det tenker jeg er det som jeg setter aller mest pris på.

 

Kontoret er i Oslo. Det er der vi holder til, men jeg er mest ute hos kunder. Så jeg kunne sånn sett bodd hvor som helst, men det er et helt utmerket utgangspunkt her.

 

Når du har hjemmekontor her så kan du ta deg fem minutter og så går du ned til den benken der når det er litt bølger og sånn og vind, og så får du blåst hodet, og så er du klar for å gå tilbake for å jobbe mer.

 

Jeg jobber i Tønsberg og sitter litt hjemme, men aller mest på kontoret og det synes jeg er en perfekt avstand for det er akkurat to mil hver vei som er ypperlig. Og det er sykkelsti fra dør til dør.

Folk fra Osloområdet synes jo at det er kjempekort, men her nede kaller de det å pendle. Så Hortensfolk pendler til Tønsberg og det er 20 min. For de tenker at enten går man til jobben eller så pendler man.

 

Rundt hele Karljohansvern går det en kyststi. Den er fem km. og den er kjempefin å løpe, den er fin å gå og det går fint an å sykle den. Den går langs sjøen hele veien og er kanskje en av de tingene som også trekker dette opp til å være et veldig attraktivt turområde.