Borre - et helt fantastisk område!

Omtrent midt mellom Horten og Åsgårdstrand ligger Borre, vikingenes favorittområde. Ser man på de naturskjønne omgivelsene som bølger seg ned til Oslofjorden og det frodige jordsmonnet over alt en snur seg, så er det ikke vanskelig å forstå hvorfor vikingene valgte området som boplass og samfunn. Men det er ikke bare dette Borre har å tilby, da vi har mye å være stolte av som vi ønsker å fremme.
Å bo på Borre

I flere artikkeler fremover ønsker vi å fronte Horten sine fantastiske områder som vi mener fortjener mer oppmerksomhet, og denne gangen er det Borre som står i fokus. Vi ønsker å fortelle hva som kjennetegner Borre som sted og hvordan det er å bosette seg akkurat her. Noe av det første man forbinder med Borre er de kjente Borrehaugene med vikinggraver, Gildehall og Midgard Vikingsenter som gjør stedet til en attraksjon. Selvom vi er stolte av viking attraksjonene har vi mye mer å by på! I denne artikkelen har vi valgt å fremme noen utvalgte områder som vi mener gjør Borre i sin helhet til et fantastisk sted.Bor du på Borre er det kort vei til det meste og stedet er veldig sentralt. Er det noe du mangler er Horten sentrum en 5 minutter kjøretur unna, bussene kjører jevnlig, hvis ikke du vil sykle eller gå den nye sykkelstien som leder direkte fra Borre til Horten by. Universitetet Bakkenteigen, Borre ungdomskole og Borre idrettsbarnehage ligger sentralt plassert på Borre. Går du kyststien kan du enkelt ende turen i Åsgårdstrand og ta en kaffe på Munch's Cafe. er På Borre finner du også eldresenter, varmtvannsbasseng, treningssenter, studentboliger og borrehallen.Borre familiecamping

Den idylliske campingplassen ligger ved sjøen mellom Horten og Åsgårdstrand, nedkjøring ved Borre kirke. Campingplassen har ca 100 faste plasser, og i tillegg 25 gjesteplasser med strøm og 6 campinghytter til utleie. Moderne sanitæranlegg, handikaptoalett med dusj, vaske- og stellerom og gjestekjøkken. En sjarmerende kiosk med enkelt vareutvalg som kommer godt med når en er i feriemodus. Skulle du trenge en større handel er den lokale matvarebutikken et steinkast unna. I tillegg har Borre Familiecamping et nytt og flott lekeapparat som barna vil ha stor glede av. I nærheten av Campingen ligger langgrunn strand godt plassert. Campingen har mange sosiale arrangementer for store og små. I løpet av sesongen er det blant annet quiz, bingo og andre arrangementer hvor alle gjester er velkommen!


Borrestranda

Tilhørende ligger Borrestranda som har mange muligheter og fordeler i forhold til andre badeplasser. Dette idylliske ferieområdet har brygge, stige og kiosk. I tillegg til mye gressplass er det en god del sand. Stranda er langgrunn med steinfri og myk sand, og dermed veldig barnevennlig. For dem som liker seg på dypere vann finnes en liten brygge med stige lenger ut eller du kan hoppe direkte fra steinene ytterst på moloen. Dessuten er det et ekstra pluss at badeplassen er tilrettelagt også for handikappede. Biler kan parkere tett på stranda, som likevel ligger avgrenset fra hovedveien. Busker skiller parkeringsplassen fra strandområdet og gir den opptimale beliggenheten for alle.


Gildehallen

Gildehallen er en rekonstruksjon av en festsal fra yngre jernalder. Sommeren 2013 åpnet Gildehallen som nå har blitt en

av Vestfolds største attraksjoner. Hallen er innredet og utsmykket slik vi tror det kan ha sett ut i hallbygninger fra vikingtiden. Gildehallen leies også ut til grupper og arrangementer. Alt ligger til rette for at dere skal få en matopplevelse i ekte vikingstil med historisk sus.Midgard Vikingsenter

På Borre i Horten kommune ligger Midgard Vikingsenter, som kan tilby opplevelser og aktiviteter for både små og store. Inne på senteret kan man besøke utstillinger med originalgjenstander fra vikingtidens Vestfold, samt se aktuelle, internasjonale utstillinger. Hvis du er lei av å tilbringe tiden innendørs anbefaler vi et besøk på Midgards vikinglekeplass. Her kan de minste prøve seg som arkeologer og grave frem skatter i jorden, eller øve balansekunstene sine gjennom en hinderløype. De litt eldre kan teste ferdighetene sine med pil og bue, eller våge seg på øksekasting.
Senteret har kafé med panoramautsikt over Borrehaugene. I kafeen eller på terrassen utenfor kan du nyte nystekte vafler, og andre fristelser. Fra Midgard er det bare en kort tur gjennom parken som står mellom deg og den vakre Borrestranda med utsikt over Oslofjordens utløp! Borreparken

Nedenfor Midgard vikingsenter ligger Borreparken, Nordens største samling av monumentale storhauger fra yngre jernalder. Borreparken er uoffisielt «Nasjonalparken», en park i Horten kommune i Vestfold med en samling av gravhauger og andre hauger fra omkring 600 til 900. De massive gravhaugene er godt synlige i landskapet. Ta en tur rundt Nordens største samling av monumentale gravhauger fra yngre jernalder!Parken har et helt fantastisk uteområde som er perfekt for joggeturer, utflukter, hundepark eller rett og slett nyte naturen. Parken har blitt yppelig brukt av skoler og barnehager hvor klassene kommer for å lære histore, samtidig som de står på historisk grunn, før det avsluttes med aktiviteter i de perfekte omgivelsene. 


Campus vestfold

USN campus Vestfold, fram til 2014 kalt campus Bakkenteigen, er én av åtte campuser tilknyttet Universitetet i Sørøst-Norge. Universitetsområdet med bygninger og anlegg ligger på Borre og Campus Vestfold tilbyr over 80 studier og har omkring 5000 studenter. Som student i Vestfold får du også spennende natur- og kulturopplevelser til alle årstider. Campus Vestfold ligger i flotte omgivelser på Bakkenteigen som er på Borre, i mellom Horten og Tønsberg. Du kan bo på selve campusen hvor Studentsamskipnaden tilbyr flere ulike boalternativer.


 

 

På campus Vestfold er det stort nok til at det pulserer og lite nok til at du blir sett blant fem tusen studenter. Campus har også en stor kultursal, treningssenter med idrettshall og svømmebasseng og sandvolleybaner. Her ligger også Forskningsparken hvor du har tilgang til laboratorier og simulatorpark i verdensklasse. Over åtti studier gir deg god kombinasjon av teori og praksis. Studiene hos oss fører til jobb som blant annet skipsoffiser, lærer, barnehagelærer, sykepleier, økonom eller ingeniør. 


Borre i sin helhet

Med andre ord er Borre et helt fantastisk omåde i Horten som har alt fra utdanning og historie til fantastisk natur og ferietilbud! Borre er også veldig sentralt. Ferja er en kort kjøretur unna, på skoppum ligger togstasjonen og Tønsberg som nærmeste nabo. Borre er perfekt plassert og er blitt et sted å bo istedenfor et område for gjennomkjøring og besøkende - det er det mange gode grunner til! 


 

 
Tilbake