til top

Kunstnerbyen Åsgårdstrand

Kunstnerbyen Åsgårdstrand

Her får du ekte Vestfoldsommer!

Åsgårdstrand ligger midt mellom Horten og Tønsberg, og er virkelig Vestfold-idyll på sitt aller beste. Sjarmerende småbyidyll med alt du trenger for å trives skikkelig godt, enten du er fastboende - eller fast innom hver sommer. 

 

Kulturlivet i Åsgårdstrand

I Åsgårdstrand kan du virkelig finne roen, og nyte sørlandsidyll med tettbygde hus, flotte hager og strandlinjen som inviterer til bad hele året. Det er flere gallerier og kafeer, som kan by på spennende kunst og deilige godbiter. Det aller mest kjente er nok Munchs hus, hvor du kan se Åsgårdstrand gjennom øynene til Edvard Munch.

 

I Munchs fotspor

For de virkelige kunstinteresserte er det nesten ikke grenser for hva du kan oppleve, og flere hundre kunstnere har tatt turen til Åsgårdstrand for å se og oppleve stedet der Edvard Munch hadde sitt sommerhus og blant annet malte “Pikene på broen” fra brygga og “Livets dans” fra havneområdet.

 

Yrende liv langs hele kystlinjen

Om sommeren har Åsgårdstrand en helt egen puls, og flere restauranter og pub’er har sesongåpent i sommerhalvåret. Grand Hotel Åsgårdstrand ligger ved småbåthavnen, hvor du kan overnatte enten du kommer med båt, bil, buss, sykkel eller til fots. Hotellet har også en restaurant hvor du kan nyte et godt måltid mens du nyter utsikten utover fjorden hele året. Kanskje du vil starte eller avslutte dagen med et bad og badstu på bryggen? I Gjestehavnen ligger også Grand Brygge som er sesongåpent i sommerhalvåret. Her kan du ta med vennegjengen på en hyggelig opplevelse, eller ta et pitstop om du kommer med båt eller sykkel på veien videre langs kysten.

 

Aktiviteter hele året

Det er lett å tenke at Åsgårdstrand er en sommerby, for det er det jo. Men, det er aktivitet her gjennom hele året for store og små. Det er idrettslag, korps og foreninger, og avstanden til nabobyene er heller ikke lang om det skulle være noe helt spesielt som Åsgårdstrand ikke kan tilby. Her finner du roen, samtidig som du er rett i nærheten av alt som skjer.

 

Badebyen Åsgårdstrand

For mange er den perfekte starten på dagen et friskt bad og en kaffekopp. Akkurat det kan du få hver eneste dag, hele året i Åsgårdstrand. Ta på deg morgenkåpa, sandaler og ta kaffekoppen med deg. En strand eller brygge er aldri langt unna. Er du en helårsbader, finner du flere som deg på brygga hele året.

 

Kort vei til alt - også studiene

Universitetet i Sørøst-Norge campus Vestfold ligger på Bakkenteigen i Borre som er en kort buss- eller sykkeltur fra Åsgårdstrand. Du kan altså bo midt i Vestfold-idyll og ta utdanningen din, med kort vei til både Horten og Tønsberg. Kan det bli bedre? Om vinteren blir det kjørt opp skiløyper flere steder i Åsgårdstrand, så om du er en aktiv type er det store muligheter for å holde skiferdighetene vedlike. 

 

På hjul eller til fots langs kyststien

Om du liker å være mye ute, har husdyr eller barn som elsker å oppdage sjø og natur er kyststien perfekt for dere. Her kan dere gå eller sykle hele veien fra Horten til Tønsberg, og dele opp i etapper som dere ønsker. Du trenger egentlig ikke bil når du bor i Åsgårdstrand, for alt du trenger ligger kun en kort sykkeltur unna.