fb script
BO Vollane
BO Vollane

Karljohansvern

Karljohansvern er en tidligere orlogsstasjon og skipsverft, som ligger kun kort avstand fra Horten sentrum. Er du litt nysgjerrig på militærhistorie, kan en tur langs kyststien by på både vakker natur og historiske spor.

Karljohansvern

- Fra skipsverft til kulturverft

Karljohansvern er en tidligere orlogsstasjon og skipsverft, som ligger kun kort avstand fra Horten sentrum. Er du litt nysgjerrig på militærhistorie, kan en tur langs kyststien by på både vakker natur og historiske spor.

 

Aldri et kjedelig øyeblikk

Det er ikke uten grunn at Karljohansvern blir kalt kulturverftet. Her finner du flere museer som for eksempel Preus Museum (fotomuseet) og Marinemuseet. På artilleriverkstedet er det aldri et kjedelig øyeblikk med konserter og aktiviteter hele året. Det har også vært flere kjente innspillinger her, og lokalene gir muligheter for flere ulike arrangement.

 

Julemarked på Karljohansvern

For mange er det en tradisjon med julemarkedet på Karljohansvern hvert år. Her er det mange utstillere, stor aktivitet og absolutt en ting som er verdt å få med seg. Er du på jakt etter skikkelig julestemning i historiske omgivelser, er dette julemarkedet du skal ta turen til. Vurderer du å flytte hitover? Ta turen denne dagen, da vel. Så får du se hvor mange fine folk som finnes her.

 

- Noe som gjør Horten til en spesiell by

De som bor ved Karljohansvern sier det gir de følelsen av å bo i en kjempestor park. Det er vakkert, kort vei til sjøen, byen og du er omgitt av gamle fredede bygg. Det er unik kombinasjon av stillhet i bydelen, samtidig som det alltid skjer noe rett rundt hjørnet på garasjetorget eller artilleriverkstedet. 

 

Konferansen med det lille ekstra

Sjømilitære Samfund på Karljohansvern er i dag et hotell og konferansesenter. Her kan dere ha seminarer og konferanser, med plass til alle deltakerne på overnatting. De tilbyr øl fra eget bryggeri, har uteservering om sommeren og afternoon tea om vinteren. Kanskje det er hit dere skal neste gang kollegaene eller vennegjengen skal finne på noe? Trenger dere flere plasser for overnatting har vi Horten Apartment med moderne rom, og nylig renoverte Thon Hotel Horten som ligger 1,5 km fra Karljohansvern.

 

Sett deg et mål - bli med på Navy Race

Navy Race er et militært hinderløp som er åpent for alle, som gjennomføres på Karljohansvern i Horten. Ja, helt sant. Det passer for alle, og det er virkelig verdt å få med seg. Navy Race så dagens lys i 2018 og har siden da vokst i en enorm fart og blitt svært populært. De har flere ulike deltakerklasser, og egne klasser for barn. I år blir det enda større med After Race. Vi skal ta folkefesten tilbake til Sykehusbrygga med mat, god drikke og band. Er du med?

 

Kort vei til studier og strand

Horten og Karljohansvern gjør det lett å nyte livet. Her er det virkelig noe for alle, hele året. Kyststien strekker seg langs hele, og byr på utrolige opplevelser for hele familien. Hva med å ta middagen på stranda? Det finnes flere strender og områder som er egnet for litt ekstra kos når man føler for det.

 

USN Vestfold ligger på Bakkenteigen, som er kun en kort busstur fra Horten. De tilbyr 89 ulike studier, så om du er midt i studier eller planlegger videreutdanning bør du definitivt sjekke ut hva USN kan tilby. Vi tør påstå at mulighetene i arbeidsmarkedet blir bedre om du bor i Horten. Både fordi det er en enorm utvikling i Horten, men også fordi det kun er en time til Oslo i Nord og 30 min til Moss og Tønsberg.