til top

På Nykirke får du i pose og sekk

På Nykirke får du i pose og sekk

Nykirke ligger ca ti kilometer vest for Horten sentrum, og ligger derfor nært både E18 og Vestfoldbanen. I Nykirke kan du leve landlig, men likevel ha kort vei til byene rundt. Sånn sett får man både i pose og sekk, om man ikke vil gi helt slipp på bylivet.

Med kort avstand til både Drammen og Oslo, Tønsberg, Moss og Rygge, kan du leve et rolig liv på landet, og likevel ikke måtte gjøre store karrieremessige grep. Tvert imot. Bor du i Nykirke gir det flere muligheter.

 

Fra liten leilighet til småbruk

Bor du i en leilighet i storby i dag, er hagen din kanskje balkongen eller parken i nærområdet. Forestill deg at du bor på et lite småbruk, med stor hage og rett i nærheten av byen med strand og skjærgård. Trikken fra Kjelsås og ned til Grünerløkka bruker ca like lang tid, som bussen inn til Horten. Tenk litt på den.

 

89 ulike studier på USN

Er du under utdanning? Eller skal du ta videreutdanning? Universitetet i Sørøst-Norge, campus Vestfold ligger en kort busstur fra Nykirke, og på den måten kan du både studere, nyte pulserende kulturliv i Horten og leve landlig på Nykirke. Er du opptatt av selvforsyning og bærekraft, kan kanskje andelslandbruk eller en solid kjøkkenhage være noe for deg? Det er noe ganske magisk ved å kunne plukke egne grønnsaker rett utenfor døren.

 

Hva kan man finne på med barna?

Bor du på Nykirke er det kort vei til alt! Men, om dere ønsker å holde dere i nærmiljøet kan Buggegården være et godt alternativ til aktivitet med barna. Buggegården ligger rett ved E18 mellom Drammen og Tønsberg. Her har de aktiviteter hele året, med gårdsliv, dyrestell, traktorturer og teater. I desember har de juletema på aktivitetene med nisseteater, og det serveres grøt, gløgg og pepperkaker. Buggegården er et populært alternativ for hele familien, som også passer for lommeboka.

 

En annerledes øl-opplevelse

Buggegården bryggeri er et godt alternativ for deg som er på jakt etter en aktivitet for vennegjengen, kollegaene eller bryggekompiser. Her tilbyr de alt fra kurs og bryggeutstyr, til øl-smaking og god stemning.

De har også et eget utsalg av egenprodusert øl, med og uten alkohol. Og i følge dem selv har de Norges første alkoholfrie gårdsøl, som kan være verdt en prøvesmak. De har også produksjon av kombucha, som er en fermentert te til de som ønsker noe annet alkoholfritt.Teambuilding eller selskap på Tufte Gård

Olaf Tufte er et navn de aller fleste har hørt om. Tufte Gård ligger i Nykirke, og her kan dere ha alle mulige arrangement både i privat og offentlig regi. Teambuilding med jobben, konfirmasjon, dåp, jubileum - Tufte Gård gjør det mulig.

Tufte Gård er også en godkjent “Inn på tunet-gård” som er et kvalitetsstempel gitt av Helsedirektoratet. De har et åpent gratis tilbud hver torsdag fra 10-14 (Obs! Krever påmelding) hvor målet er forebygging og redusering av ensomhet, i tillegg til bedre helse og livskvalitet hos folk.