til top

Midgard vikingsenter

Midgard vikingsenter - vikingopplevelser for hele familien

På Borre finner du Midgard vikingsenter som er en del av Vestfoldmuseene. Her kan du reise tilbake til vikingtiden, og se hva som foregikk på Borre. De har fokus på levende formidling, og du skal ikke se bort fra at det er mye dere kan lære om både vikinger og all historien som fant sted på Borre.

 

Historiske opplevelser fra vikingtiden

Midgard vikingsenter er åpent hele året, og har et rikt utvalg i opplevelser for store og små. Her kan du lære mer om tradisjoner og håndverk, og ta del i det som skjer på vikingsenteret. Den levende formidlingen gjør hvert eneste besøk til en morsom opplevelse for hele familien. Det er egne aktiviteter for barn, og masse gøy for hele familien - hele året. Lyst til å lage ditt eget vikingspill? Eller hva med feiring av Jóleblot etter nyttår? Her er det rikelig med vikingopplevelser!

 

Nord-Europas største samling av monumentale gravhauger

Tenk litt på det. Er ikke det ganske gøy? Borrehaugene er kanskje en plass vi er vant med og ikke tenker så mye over, men det er altså Nord-Europas største samling av monumentale gravhauger fra merovinger og vikingtiden. Det sies at det ligger flere konger begravet her, og tar du turen til vikingsenteret, vil du få høre mer om dette av de dyktige guidene som jobber der.

 

Autentisk gildehall for høvdinger og stormenn

På jakt etter en skikkelig vikingopplevelse? Eller har du en indre viking som trenger å få litt utløp? Eller vil du bare lære mer om historien og alt som har foregått på Borre? Når du entrer Gildehallen, går du inn i en unik og autentisk rekonstruksjon som virkelig får frem vikingen i de fleste av oss. Gildehallen er konstruert akkurat slik de kongelige hallbygningene var, og hva som foregikk her får du høre mer om på omvisningene på vikingsenteret.

 

Midgardsblot

Hvert år i august arrangeres Midgardsblot. Midgardsblot er en ekstrem metal- og folkemusikkfestival som arrangeres på Borre, Norge.

Dette er en svært populær festival for de som er interessert i vikinger og vikingtiden og i metall. Det kommer flere reisende fra over hele Europa for å få med seg denne festivalen.

 

Vikingfestival

I tillegg har vi Midgard vikingfestival byr på massevis av opplevelser, lek og vikingmarked. Her kommer det også folk fra andre land i Europa. De bor her i telt og driver med håndverk fra vikingtiden. Som besøkende kan du gå gjennom leiren og kjøpe smykker, mat og ulike håndlagde verktøy. Du kan skyte med pil og bue og mange andre spennende aktiviteter. Kjenne lyder og lukter fra knitrende bål. Her er det skikkelig god underholdning for store og små, og det er definitivt verdt et besøk om du ikke har fått det med deg.Action på Midgard Vikingsenter

Det har vært mye action på vikingsenteret og området rundt. Flere kjente serier har blitt spilt inn her. Bygningene og området er så autentisk at flere film- og serieskapere har lagt merke til at dette er et svært godt egnet sted for dette. Vi kan se scener fra Midgard vikingsenter i både Vikingane og Beforeigners. Hvor gøy er ikke det? Fikk du lyst til å ta turen til vikingsenteret nå? Eller kanskje se Vikingane eller Beforeigners? Uansett. På Midgard vikingsenter får du historiske vikingopplevelser hele året, for hele familien.