til top

Filmen om Kulturhuset – Torvet Åsgårdstrand

Jeg heter Sølvi. Og jeg heter Ole Kristian. Og vi driver kulturhuset ­– Torvet i Åsgårdstrand.

Her har vi konserter, kunstutstillinger. Vi har hatt Lego-byggehelg, bokbad, teater, foredrag og temakvelder. Og vi har alt mulig av konserter; det er alt fra rolige visekonserter til skikkelig rock´n roll. Nye artister, godt erfarne artister. Det skjer veldig mye forskjellig her på kulturhuset vårt og det er jo det som er så gøy med å eie sitt eget kulturhus – vi gjør det vi vil.

Vi var ute og kjørte og da så vi et «til salgs-skilt» på veggen på dette huset som ligger midt på torvet her i Åsgårdstrand. Jeg snudde meg bare til Sølvi og så sa jeg at «ja det hadde vært noe å kjøpe det».

Vi la inn bud veldig sånn impulsivt, hadde ikke snakket med banken, ingen ting og så gikk det en time og så hadde vi kjøpt dette huset her.

Og så måtte vi finne ut av hva vi skulle bruke det til. Så ble vi kontaktet av noen lokale kunstnere her fra Åsgårdstrand og de trengte et sted å være til sommerutstillingen sin.

Ja, og den ville jo vi veldig gjerne være vertskap for.

Og da tenkte vi at nå må vi få på plass skjenkebevilgning og det som skulle til for å kunne drive et lite utested. Og jeg husker at vi skulle ta eksamen. Ingen av oss hadde noen erfaring med dette. Jeg strø tre ganger jeg den dagen der.

Jeg klarte det på andre forsøk. Ja, du klarte det på andre forsøk.

Og vi kom i mål for vi skulle jo da ha kunstutstilling og arrangementer deretter også. Og det var egentlig starten på kulturhuset vårt. Da ble det en sommer med kunstutstilling. Det ble konserter og så ble det bare mer og mer.

Det er jo veldig gøy å drive et kulturhus i Åsgårdstrand og her i Horten fordi Horten er jo en kulturby.