Lokalt fritidstilbud er viktig for trivelsen


Et rikt, lokalt fritidstilbud er viktig for trivelsen hos befolkningen og for hvor folk velger å bosette seg. Det er derfor viktig at vi i Horten legger vekt på tilbudet til barn og unge for å gi dem et godt oppvekstmiljø, og støtter tiltak som fritidsklubber og foreninger for de yngste.


Horten Badmintonklubb

Klubben drives på basis av frivillig innsats og klubben teller i dag ca. 60 medlemmer. Disse er på nivå fra mosjonister til konkurransespillere.

Klubben trener i Hortenshallen der det er 7 baner. Badminton er en sport som utøves av to lag med enten én eller to spillere på en bane delt av et nett. I motsetning til i andre racketspill, benytter man ikke ball i badminton. Derimot spilles det med et prosjektil lagd av fjær eller en variasjon av plast, som gjerne kalles flue, høne, dusk eller ball.

 

Marthe Skaug 

Viktige egenskaper

Som i de fleste andre konkurranseidretter spiller taktikken en særs viktig rolle. God bevegelse og spenst er viktige egenskaper hos en god badmintonspiller. En slik spiller baserer sine handlinger ut i fra tekniske og taktiske grunnlag. På banen er det smart å hele tiden komme seg i banens sentrum etter ballmottak. Videre vil en god badmintonspiller alltid bevege seg sidelengs, og ikke rygge bakover, for å kunne bevege seg raskere til- og fra banesentrum.


HjemmesideHorten Rugbyklubb

Horten Rugby Club (HRK) ble grunnlagt i 1994 og er Norges tredje eldste klubb. Denne klubben kjemper for et sunt miljø og utvikling av junior Rugby-spillere med ferdigheter og verdier for å få dem til et vellykket liv på og utenfor banen. Det er ikke for ingen grunn at Respekt- Disiplin- Integritet- Solidarietet- Idrettsglede er skrevet inn under logoen og klubbens motto.«gentlemans idrett»

Rugby er en fysisk, hard og krevende idrett med mye fysisk kontakt. Spillerne bruker lite beskyttelse, fra enkle skinnhjelmer, til ikke noe i det hele tatt. Det er et sterkt fokus på spillernes sportslige opptreden, og spillet ansees for å være en «gentlemans idrett».


Hjemmeside


Borre Vikinglag

Borre Vikinglag har som formål å spre kunnskap om Borres og Vestfolds historie, med hovedvekt på jernalder/vikingtid, og å utvide kunnskapen om dagligliv og håndverk i denne perioden. Annenhvert år arrangerers et av Nordens største vikingmarkeder.


Norges eldste vikinglag

Laget er Norges eldste vikinglag og har i overkant av 250 medlemmer. Medlemmene er alle typer mennesker, fra arkeologer til bønder. Felles er interessen for vikingtid, historie, aktiviteter fra vikingtid og bevaring av gammelt håndverk. Vi reiser også rundt på vikingmarkeder i Norden og viser håndverk, selger håndlagde produkter og lærer nye ting. Samtidig formidler vi kunnskapen vi sitter inne med til andre deltagere og publikum. Da har vi “autentisk” vikingutstyr, og lever så likt vikingene vi kan.


HjemmesideTilbake
Hva skjer ?