Karljohansvern - Historisk og fredelig

Har du lyst på en gåtur i historiske og fredelige omgivelser? Da ville jeg tatt en tur til Karljohansvern

Av: - Hortenlove
Sist oppdatert: 2020-10-19T12:13:21.0000000Z

På Karljohansvern finner man historiske bygninger og vakker natur rett ved sentrum. Her kan man også ta en tur innom noen av museene som er på stedet, hvor du kan lære om krigshistorie og annen historie som fins i Horten. Kyststien er også en tur som du ikke vil angre på.


Sjekk ut våre tips her:


Sjømilitære Samfund

Hotellet har en fantastisk beliggenhet på Karljohansvern omgitt av skjønn natur på alle kanter. Dette er Hortens mest spesielle hotell med en unik kombinasjon av stil, eleganse, tradisjon og moderne komfort. Som gjest er du satt i høysetet og du kan forvente et opphold utover det vanlige.


Sjekk ut mer her

Preus museum

Velkommen til Preus museum – et skattkammer av fotografier, teknisk utstyr og fotolitteratur i en historisk bygning ominnredet av professor arkitekt Sverre Fehn.

Museets faste utstilling "En fotohistorie" viser fotografiets tekniske utvikling fra camera obscura fram til dagens mobilkameraer og utviklingen i fotografier fra eldre teknikker til dagens digitale bilder.


Sjekk ut mer her

Marinemuseet

På Karljohansvern i Horten ligger et av verdens eldste Marinemuseer. Her har de holdt til siden 1864, og totalt er utstillinger på over 2000 kvadratmeter.

Utstillingene dekker blant annet storhetstiden til den dansk-norske marine, kanonbåtkrigen 1807-1814, oppbygningen av en egen norsk marine etter 1814, unionsoppløsningen i 1905 og utviklingen før-, under- og etter de to verdenskrigene.


Sjekk ut mer her

Kyststien

På Karljohansvern finner du også kystien som strekker seg gjennom hele Horten. Her kan man se gamle batterier som ble brukt under krigen. Her kan du ta en rolig stranddag, eller bare en kort skogstur.


Sjekk ut mer her

Tilbake