til top

Hva skjer i Horten?

Hva skjer i Horten?

Hva skjer i Horten? Svaret er; masse. Hele året. For alle. Horten har et rikt tilbud til alle de flotte folka som bor her, og til de som reiser hit. Horten har et godt aktivitetstilbud til barn, unge voksne og eldre. Byen har en god og lang historie som kan by på opplevelser for store og små.

 

Sommer i Horten - helt magisk

Sommeren i Horten er helt klart høydepunktet. Med kysten som nærmeste nabo, er alt tilrettelagt for deilige sommerkvelder. Festivalene kommer i tur og orden, og det er underholdning og konserter rundt omkring i byen. Horten får en helt annen puls i sommerhalvåret, og den pulsen lever vi lenge på. 

 

Åsgårdstrand - vår egen riviera

Åsgårdstrand er en liten perle, som blir ekstra vakker og full av liv om sommeren. Det er et populært sted for båtfolket, men også for de som er på jakt etter en opplevelse og litt påfyll i historieboka. Du kan se og oppleve huset til Munch, og bli tatt med på en reise gjennom Munchs øyne. Du kan også overnatte på hotell, nyte et godt måltid, ta deg et bad fra brygga eller stranda.

 

Les mer om livet i Åsgårdstrand her

 

Opplevelser med barna i Horten

Har dere ingen planer til helgen? Hva med en natt i en tretopphytte? Eller en tur til Vikingsenteret? Eller hva med Karljohansvern? Buggegården? Kino? Teater? Mulighetene er mange! Det skjer alltid noe i Horten, og du kan ta med barna eller barnebarna på opplevelser hele året. Du kan nesten være turist i egen by, og oppdage nye og spennende ting hver gang dere har litt kvalitetstid sammen. Det er magisk, det.

 

Hva med å ta middagen ute i dag?

Horten har et skikkelig bra utvalg i restauranter og spisesteder, og vi tør påstå at det er noe for enhver smak i denne byen. Hva med sushi og bubble tea på Vektergården? Eller indisk fra Norges raskeste take away? Eller et skikkelig digg smørbrød eller en juicy burger? Mulighetene er mange. Du bestemmer. Horten er til å spise opp.

 

Trenger du et nytt treningsmål?

Navy Race er et hinderløp som har fått Horten på kartet for friskusene de siste årene. Hinderløpet går over 8 km på Karljohansvern, og har ikke mindre enn 30 hinder med militærinspirerte (pr)øvelser. Her er det muligheter for å få testet både fysisk og mental styrke, kanskje spesielt på siste hinder som er et hopp ut fra KNM Narvik med sine nesten 6 meter ned. Navy Race har egne løp for barn og ulike klasser for voksne, så her kan hele familien delta og oppleve mestring av dimensjoner.

Les om Karljohansvern

 

Teambuilding - med vennegjengen eller kollegaer

Industri og næringsvirksomhet har alltid vært viktig for Horten, og det er det fremdeles. Vi har selskaper som utvikler høymoderne og kompleks teknologi som brukes over hele verden, og det er ganske kult. Det er mange bedrifter som har sitt virke her i Horten, og da kan det bli behov for teambuilding eller andre sosiale aktiviteter. Hva med øl-brygging på Buggegården bryggeri? Eller hva med litt fysisk konkurranse på Tufte Gård? Det er nok å velge i her i Horten.

 

Les mer om Nykirke

 

Student i Horten?

Universitetet i Sørøst-Norge (USN) har et av sine studiesteder her i Horten. De tilbyr ikke mindre enn 89 ulike studieretninger, og da blir det godt med studenter i byen. Horten har et godt tilbud for studentene, både studentboliger og aktiviteter utenom studier. Det blir liksom litt ekstra liv og røre når vi er så heldige som har studentene her, og det er vi glade for. Det er godt å være student i Horten, og om du lurer på hvor du skal studere - kan vi trygt anbefale Horten og USN 😀

 

Attraksjoner i Horten - Vikingarven

Horten er en by med mye historie. Historien går helt tilbake til vikingtiden, hvor vikingene herjet på Borrehaugene. Derfor har vi Midgard vikingsenter, som byr på vikingopplevelser hele året - for hele familien. Horten har faktisk Nord-Europas største samling av monumentale gravhauger, og det er vi skikkelig stolte av. Midgard Vikingsenter er en av mange attraksjoner i Horten, og vi garanterer at du får en opplevelse du sent vil glemme.

 

Les mer om vikingopplevelser her